MSZP | A miniszterelnök környezetében ott van az offshoreVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | A miniszterelnök környezetében ott van az offshore
Forrás: MSZP, 2016/05/30 18:00

MSZP | A miniszterelnök környezetében ott van az offshoreTóth Bertalan szerint Orbán Viktor miniszterelnök környezetében "ott van az offshore Andy Vajnával, Spéder Zoltánnal az FHB-csoportnál, a Rogán-féle kötvényügyletek és még lehetne sorolni". Nem ér semmit a jogszabály, ha azt nem tartják be - vitatta a kormánypárti vezérszónok szavait az ellenzéki politikus.
Azt is kifogásolta, hiába tesznek feljelentést, nem indul semmilyen eljárás, semminek nincsen következménye.
A szocialista vezérszónok közölte, hiába születtek jogszabályok a közpénzkezelés átláthatóvá tételére, a Fidesz rendszeresen jogszabályalkotással rontja le a korrupcióellenes védelmi rendszert. Példaként a trafik-, a kaszinó-, a postatörvényt említette. Szerinte a kormány szíve szerint mindent eltitkolna, de ha véletlenül lebukna, akkor ott van Polt Péter legfőbb ügyész, aki nem indít eljárást.
Tóth Bertalan szerint ha a kormány komolyan venné az offshore elleni küzdelmet, akkor ma nem lehetne miniszter Rogán Antal, Seszták Miklós, Szijjártó Péter és Trócsányi László. Nem lenne kormánybiztos Andy Vajna, már nem lenne jegybankelnök Matolcsy György; nem létezne ilyen formában a letelepedésikötvény-biznisz és az állami pénzmosodaként működő stabilitási megtakarítási számla; nem lett volna a MET-ügy, nem üzletelt volna az állam a Quaestorral és Simicska Lajos érdekeltségeit sem kellett volna kitömni uniós és állami forrásokkal - mondta.
A szocialista politikus hozzáadott érték nélküli nettó lopásnak nevezte a letelepedési kötvényeket. Szerinte azzal akár 100 milliárd forintnyi hasznot is bezsebelhettek az azt értékesítő offshore cégek mögött álló szereplők. Nem cáfolt sajtóhírek szerint a kötvényt forgalmazó több cég hátterében kimutatható Habony Árpádnak, a miniszterelnök informális tanácsadójának jelenléte is - közölte.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031