FIABCI Ingatlanfejlesztési Díjakat kaptak Budapesti kerületek - Gönczi László .... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:FIABCI Ingatlanfejlesztési Díjakat kaptak Budapesti kerületek - Gönczi László .... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/05/30 14:15

FIABCI Ingatlanfejlesztési Díjakat kaptak Budapesti kerületek - Gönczi László .... 1.A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán 2016. május 25-én a nemzetközi zsűri ezüst fokozatú díjjal (WORLD Silver Winner) ismerte el a XIII. kerület 2,3 milliárd forintos beruházását.
Ingatlanfejlesztési „Oscar-díjat” nyert a ferencvárosi tömb-rehabilitáció - Magyar projekt először kapott ilyen kiemelkedő elismerést a legmagasabb kategóriában!
Az elismerésekkel kapcsolatban 2016. május 30-án a Magyar Urbanisztikai Társaság Tudásközpontjában dr. Tóth József, a XIII. kerület polgármestere, Gönczi László a FIABCI Magyar Tagozatának igazgatója és a szintén díjazott IX. kerület polgármestere dr. Bácskai János részletes információt adott.
A FIABCI a legnagyobb és legátfogóbb, 61 éves múltra visszatekintő nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, amelynek világszerte 60 országban több mint 120 szakmai szervezetben van tagozata. A FIABCI Prix d`Excellence Nemzetközi Nívódíj pályázaton a világ legjobb ingatlanfejlesztéseit díjazzák.
A FIABCI-pályázatnál a nemzetközi zsűri főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások színvonala és a környezettudatos fejlesztés voltak, emellett értékelték a fejlesztés eredményességét, valamint az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát és jelenlegi hasznosítását is.
Dr. Tóth József polgármester elmondta, hogy a passzívház egy olyan komplex tervezői szemlélettel kialakított épület, amelynél már a tervezés során olyan megoldásokat alkalmaznak, amelyek az épület hő veszteségét minimalizálják, az épület hő nyereségét maximalizálják, figyelembe veszik és hasznosítják a belső hőforrások energiáját. Az épület energiafogyasztási szempontból kiemelkedően úttörő beruházás, az első nagy léptékű minősített passzívház Magyarországon és a környező közép-kelet-európai régióban. Az épület rendelkezik a „Darmstadt Passivhaus Institut” általi minősítéssel.”
Dr. Bácskai János, polgármestertől megtudtuk, a közel negyed évszázada indult ferencvárosi tömb-rehabilitációs program nyerte el a szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját. A szakma „Oscar-díjának” számító nemzetközi nívódíj az ingatlanfejlesztési csúcsteljesítményeket ismeri el, melynek 61 éves fennállása során elsőként díjazott magyar pályázatot az úgynevezett „Master Plan” - Településfejlesztés kategóriában.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031