Zsidó Művészeti Napok - Jewish Art Days - Ilan Mor köszöntője ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Zsidó Művészeti Napok - Jewish Art Days - Ilan Mor köszöntője ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/05/29 09:15

Zsidó Művészeti Napok - Jewish Art Days - Ilan Mor köszöntője ... 2.A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre. Az új rendezvénysorozat a zsidó kultúra sokszínűségét színvonalas művészeti produkciókkal, változatos helyszíneken kívánja bemutatni az érdeklődő közönségnek.
Az ünnepélyes megnyitó köszöntőjét Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete mondta. Biztosan ismerik azt a mondást, hogy ahol két zsidó ember együtt van, ott legalább négyféle gondolat merül fel ... ebben az évben és a következő években is két zsidó fesztivál lesz, minél több, annál jobb ... ! A Zsidó Művészeti Napok nem jöhetett volna létre Vadas Vera nélkül, aki motorja a zsidó kultúra terjesztésének ... a zenéé és a szórakozásé a terep, érezzék jól magukat!
A francia karmester, Amaury du Closel által megálmodott project, a „Forum Voix Etouffées” (Elnémított hangok), volt a Zsidó Művészeti Napok nyitókoncertje, a Budapest Music Centerben. A project 2008 óta járja Európa országait, az Európai Unio Programjának ‘Europe for Citizens’ részeként, már több mint 12 országban, többek között Lengyelországban, Litvániában, Görögországban, Bulgáriában, Romániában és Ausztriában volt hallható.
A koncert sorozat bepillantást enged a nácizmus által, 1933-1945-ig elnémított zeneszerzők munkásságába, a korszak következményeit vizsgálja, ritkán műsorra tűzött zeneműveken keresztül. Minden mű egy-egy hiányzó láncszem, amely a késő romantika, a századforduló és századelő zenéjét szorosan fűzi össze a mai kortárs zeneművészettel.
A budapesti hangversenyen Amaury du Closel a bécsi Camerata Orphica Kamarazenar élén, Erwin Schulhoff, Karl Amadeus Hartmann es Mieczislaw Weinberg ritkán hallható műveit mutatta be. Az est szólistája, Korcsolán Orsolya, világhíres hegedűművész.
Zsidó Művészeti Napok helyszínei a Liszt Ferenc Zeneakadémia, Uránia Nemzeti Filmszínház, Átrium Film-Színház, A38Hajó, BMC, a Frankel Leó utcai zsinagóga, a Mazel Tov, a Gödör Klub, a Fogas … a fővároson kívül vidéki nagyvárosok is bekapcsolódtak Debrecen, Sopron, Veszprém, Zalaegerszeg.
A minőségre garancia a felkért művészek névsora, például az izraeli Beer-Sheva Színház társulata, akik a Slichot című vendégjátékukkal érkeznek Budapestre, több neves művész, mint pl. Tony Lakatos Münchenből, Csordás Klára Párizsból, az Amstredam Klezmer Band Hollandiából … Továbbá számos hazai művész Lajkó Félix, Lerch István, Malek Andrea, Hernádi Judit, Kováts Kriszta, Nyáry Krisztián, Müller Péter Sziámi, Horgas Eszter …
A Zsidó Művészeti Napok alapító igazgatója Dr. Vadas Vera, aki 17 éves szervezői tapasztalatával a Kultúr Produkciós Iroda munkatársaival indította útjára az eseménysorozatot.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031