Hungarikum Szövetség - Az érték a mérték! Nemzetközi elismertség, a megbecsülés ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Hungarikum Szövetség - Az érték a mérték! Nemzetközi elismertség, a megbecsülés ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/05/17 20:45

Hungarikum Szövetség - Az érték a mérték! Nemzetközi elismertség, a megbecsülés ...A Krónika munkatára, a nemzetközi kapcsolatrendszerről, a nemzetközi elismertségről, megbecsülésről, a küldetésükről érdeklődött ...
A Hungarikum Szövetség, 2016. május 17-én, a St. George Residence & Hotelben “Az érték a mérték!” jegyében tartott rendezvényt, különleges vendégekkel, a hungarikumok képviselőivel, szakmai újságírók meghívásával.
Részt vett az eseményen Koncz Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, érdemes művész és Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki több élményét is megosztotta velünk és egyik kedvenc Vass Albert versét is elmondta. Ott voltak az Omega Együttes tagjai Benkő László, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zenész, zongorista, zeneszerző és Laux József, dobos. Tarpa nagyközség polgármestere: Szécsi Szabolcs.
Itt volt Lévai Ferenc, az Aranyponty Halászati Zrt. Vezérigazgatója és a Szolnoki Gulyásfesztivál főszervezője aki szerint a gulyás a legmagyarabb étel és sokan mások …
A Hungarikum Szövetség, HUSZ 2011-ben alakult közhasznú egyesület. Összefogja a közfelkiáltásos hungarikum alkotókat, segíti “az érték a mérték” jelmondata kiteljesítését, az értékalapú nemzeti közös többszörös kialakítását.
A világ nem arra kíváncsi, hogyan utánozzuk, hanem arra, mi mit adunk a világhoz! Sok kiemelt, az egyetemes emberi kultúrát gazdagító értékünk van, amelyre büszkék lehetünk, amelyeket a magyarsággal azonosítanak, tehát vitathatatlan “magyar érték világlépték - HUNGARIKUMOK.
A Hungarikum Szövetség, HUSZ a magyar értékek, hungarikumok alkotói, képviselői, letéteményesei és gondozói szövetséget hoztak létre, a Magyar Érték Tár, helyi, megyei, nemzeti értéktárak, a Hungarikum Piramis, az érték- és minőség elősegítése, a reális, érték centrikus önbecsülés, a magyarságtudat erősítésére az egyetemes emberi kultúra gazdagítására. Törekednek a kiemelt magyar értékek őrzésére, mentésére, új értékek létrehozására, támogatására, továbbfejlesztésre, népszerűsítésére, az országmárka erősítésére hazánkban és világszerte.
Képviselik a Szövetség tagjait, védik Hungarikum címmel, védjeggyel, minősítéssel rendelkezők érdekeit a nyilvánosság, valamint a szakmai fórumok előtt. Törekszenek a hungarikum alkotók, gyártók, tulajdonosok, képviselők, örökösök álláspontjának érvényre juttatására. Összefogják a magyar értékek pártfogóit, segítőit, szimpatizánsait. Segítő-tanácsadó testületként közreműködnek a kiemelt magyar értékekkel, nemzeti örökséggel, nemzeti kincsekkel, azok innovációjával kapcsolatos kérdésekben. A hungarikumokról szóló törvény minőségalapú megszületését, végrehajtását támogatják. Elősegítik a hungarikumok regisztrálását, minősített védelmét a hazai, az Európai Uniós, nemzetközi keretek között és az adott jogi, gazdasági környezetben.
Hungarikum Szövetség elnöke: Birinyi József. Alelnök: Mathiász Gábor. Alelnök: prof. Dr. Bánhidy Ferenc.
Elnökségi tag: Pajor Kálmán. Elnökségi tag: Ifj. Papp László, Szent György Borrend kancellárja, Kiss Dezső Péter.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031