MSZP | Vasárnapi bérpótlék – megoldás, amivel mindenki jól járVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Vasárnapi bérpótlék – megoldás, amivel mindenki jól jár
Forrás: MSZP, 2016/04/17 14:30

MSZP | Vasárnapi bérpótlék – megoldás, amivel mindenki jól járMíg a Fidesz a visszavonuló után bosszúhadjáratba kezdett a vasárnapi zárva tartás eltörlése miatt, az MSZP a munkavállalókat védő és a munkaadókat nem megterhelő javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek – jelentette be Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint miután a Fidesz kénytelen volt visszavonulót fújni, bosszúhadjáratba kezdett: a ledolgozott vasárnapokért járó bérpótlékot lecsökkentette 50 százalékra.
Lukács Zoltán leszögezte: a vasárnapi boltzárról szóló törvény eltörlése önmagában nem eredményezte volna azt, hogy a vasárnapi munkavégzésért járó bérpótléknak csökkennie kellene, hiszen a két kérdést nem ugyanaz a törvény szabályozta.
Az MSZP frakcióvezető-helyettese bejelentette, hogy az szocialista párt hétfőn átfogó javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek a hétvégén is dolgozó munkavállalók védelme érdekében. Kifejtette: a javaslatcsomag értelmében a vasárnap munkát vállalóknak száz százalékos bérpótlék jár, viszont hogy ez ne terhelje a munkaadókat, az ötven százalék feletti bérpótlék-részt nem terhelnék járulékok, és ez a járulékmentes jövedelem nem befolyásolhatja negatívan a munkavállaló későbbi nyugdíjjogosultságát.
A politikus hozzá tette, hogy a javaslat szerint egy munkavállalót egy hónapban maximum két vasárnap lehet munkára kötelezni, a másék két vasárnap akkor dolgozhat, ha arról írásban megállapodik a munkaadójával.
Nyakó István szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány csak jogilag lépett vissza a boltzártól, politikailag továbbra is fenntartják javaslatukat. Ha népszavazás dönt a kérdésben, akkor három évig nem hozható vissza a törvény, viszont a kormány saját megfutamodásával elérte, hogy bármikor visszahozza az intézkedést - fogalmazott.
Nem fogjuk megengedni, megvédjük a nyitvatartást, és folytatjuk az aláírásgyűjtést – jelentette ki Nyakó István.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031