Dél-Korea és Magyarország kapcsolatrendszere - L. Simon László ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Dél-Korea és Magyarország kapcsolatrendszere - L. Simon László ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/03/31 22:45

Dél-Korea és Magyarország kapcsolatrendszere - L. Simon László ... 1.Kiválóan működnek a politikai és a kulturális kapcsolatok Magyarország és Dél-Korea között, a két ország gazdasági kapcsolatának sikere közismert - mondta L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, az Interparlamentáris Unió magyar-dél-koreai baráti tagozatának elnöke. Az Orbán-kormány 2010-es megalakulása óta a két ország kapcsolatrendszere még összetettebb, gazdagabb és szorosabb lett. Az elmúlt évek diplomáciai tevékenysége nagyon intenzív volt, az elmúlt két évben a legmagasabb szintű találkozókat tartották Budapesten és Szöulban. A két ország közötti közvetlen légi járat megteremtése nagymértékben hozzá tudna járulni a kereskedelmi, a kulturális és a turisztikai kapcsolatok erősítéséhez.
Dél-Korea és Magyarország több mint 25 éve vette fel a diplomáciai kapcsolatokat, 2019-ben ünnepeljük a 30. évfordulóját. A kulturális kapcsolatok legalább olyan intenzívek, mint a politikaiak, Budapesten 2012-ben megnyílt a Koreai Kulturális Központ, amely gazdag programmal fogadja az érdeklődőket. A két ország kapcsolatában fontos szerepet játszott a koreai televíziózás magyarországi bemutatkozása. Dolgoznak azon, hogy újabb koreai televíziós sorozatokat ismerjen meg a magyar közösség. Magyarország és Dél-Korea gazdasági kapcsolatainak sikere közismert, Magyarországon számos koreai vállalat van, komoly befektetésekkel. Magyar-Koreai Baráti Társaság nagyon sokat tesz hozzá a két ország kulturális kapcsolatainak ápolásához. 2015-ben több mint százezer koreai turista látogatott Magyarországra.
Jim Gun Hjong, a Koreai Köztársaság nagykövete arról beszélt, hogy a két ország között a kis- és középvállalkozások, valamint a nemzetvédelem területén látnak további kapcsolati lehetőségeket. Tavaly a Koreai Kulturális Központban több mint 35 ezer látogató fordult meg, 60 százalékkal több, mint 2014-ben. Támogatják, hogy Dél-Koreában nyíljon Magyar Kulturális Központ. Jelenleg folynak az egyeztetések.
Szegő Andrea, a Magyar-Koreai Baráti Társaság elnöke elmondta, a mostani tanácskozással először fordul elő, hogy "az állami intézmények és a privát szféra mellett" a civil oldal is megjelenhet a két ország kapcsolatában. Közölte, nagyban segítené a kapcsolatok ápolását, ha Dél-Koreában lenne működő partnerszervezete a társaságnak.
Bus Szilveszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium déli nyitásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: Magyarország és Dél-Korea stratégiai partnerként tekint egymásra. Magyarország határozottan támogatja a szöuli kormány Észak-Korea-politikáját, továbbá a félsziget stabilitását szolgáló kezdeményezéseit. A béke és biztonság, valamint a globális kihívások elleni küzdelem erősítése érdekében mindkét ország eltökélt abban, hogy a védelmi együttműködés területén is erősítsék kapcsolataikat.
Király Péter, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője elmondta, hogy erdészettudományi együttműködés folyik az akáctermesztés fejlesztése területén, valamint agrár-környezettudományi együttműködések zajlanak a környezetbiztonságra épülő élelmiszerbiztonság erősítése érdekében. Szeretnék jobban megismertetni a dél-koreaiakkal a magyar borokat a jövőben. Magyarország jelenleg elsősorban sertéshúst exportál az ázsiai országba.
A konferenciát az Interparlamentáris Unió magyar-dél-koreai baráti tagozata szervezte.
További előadások, bemutatkozások: A koreai-magyar kapcsolatok történelmi kontextusban témáról Dr. Csoma Mózes tanszékvezető (ELTE) beszélt. Hankook Tire Magyarországon - Lee Sang Il ügyvezető igazgató, Roy Katalin kommunikációs manager. Samsung Magyarországon - Kim Kibo igazgató, dr. Facskó István alelnök. KDB Bank Európa Zrt. magyarországi tevékenysége. Szöul magyar szemmel - Lengyel Miklós volt dél-koreai magyar nagykövet.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031