SILK WAY 2016 RALLY - Fazekas Károly, Szalay Balázs, Kovács Miklós ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:SILK WAY 2016 RALLY - Fazekas Károly, Szalay Balázs, Kovács Miklós ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/03/26 14:45

SILK WAY 2016 RALLY - Fazekas Károly, Szalay Balázs, Kovács Miklós ... 7.A 2016-os Silk Way Rally sajtótájékoztatóján, Budapesten a Sofitel Hotelben találkozhattunk Németh Ottó, menedzserrel, Szalay Balázs, Bunkoczi László ismert magyar rally versenyzőkkel, dr. Ruszinkó Adám, turizmusért felelős helyettes államtitkárral.
További versenyzők is eljöttek az eseményre, így Liszi László, Fazekas Károly, Kovács Miklós, a cseh Miroslav Zapletal és Zdenek Porizek, a bolgár Peter Cenkov. Fred Lequien, aki Silk Way Rally igazgató-helyettese és Luc Alphand sport és versenyzői tanácsadó. Itt volt Oroszország és Yermek Zhylkaidartov személyében Kazahsztán sport attaséja. Eljött szinte teljes körűen a hazai szakmai sajtó …
Nagyszerű érzés találkozni a versenyzőkkel, mert ők jelentik mindazt, amiről a terep-rally szól. Néhány nap múlva elkezdjük a pályabejárást Kínában, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Minden nappal egyre türelmetlenebbül várjuk a verseny rajtját” – tudtuk meg Fred Lequien, Silk Way Rally igazgató-helyettestől.
A közép-európai országok, és különösen Magyarország mindig is nagyon elkötelezettek volt a rally iránt. Folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapok. Ez csak növeli örömömet, hogy átadhatom tapasztalataimat az amatőr versenyzőknek, akik részt akarnak venni - mondta Luc Alphand, sport és versenyzői tanácsadó.
Nagyon várom a Silk Way Rallyt. Ezen a versenyen értük el pályafutásunk egyik legjobb nemzetközi eredményét. A 2012-es második hely örök emlék marad számomra, ráadásul mindig vágytam rá, hogy egyszer Kínában autózhassak, mert ott még nem voltam. A hírek szerint komoly ellenfelek és nagy kihívások várnak ránk a Silk Way Rallyn, amely iránt az egész világról hatalmas az érdeklődés, külön öröm, hogy Kelet-Európából, hazánkból és a környező országokból is sokan leszünk” – mondta el Szalay Balázs.
A verseny rajthelyszíne: Moszkva, Oroszország fővárosa, az európai kontinens legnagyobb városa, amely elképesztő építészeti örökséggel büszkélkedhet. 2016-ban a Silk Way Rally a moszkvai Vörös térről rajtol, Európa legnagyobb erődje, a Kreml mellől. Az erőd 1488 és 1516 között épült Moszkvában, és vöröses-lilás színéről kapta a nevét a Vörös tér.
A nevezés megnyílt és a szervezők elvárásait felülmúlta a verseny iránti érdeklődés a profi és az amatőr csapatok részéről egyaránt. A szervezők elárultak néhány érdekességet a pályabejárás kínai részéről, amely a tervek szerint április elején kezdődik.
106 nappal a 2016-os Silk Way Rally moszkvai rajt előtt, és a párizsi, pekingi, illetve hollandiai bemutatkozás után Budapest volt a hivatalos Silk Way Rally prezentációs körút következő állomása. Több mint 200 vendég volt jelen a Széchenyi Sofitel Hotelben.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031