Vízi Cirkusz a Nagycirkuszban ... 21.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Vízi Cirkusz a Nagycirkuszban ... 21.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/03/20 11:45

Vízi Cirkusz a Nagycirkuszban ... 21.Egyedülálló szökőkútrendszer - 4 kamion szállította a közel 80 tonnányi szerkezetrendszert Magyarországra, hogy a Fővárosi Nagycirkusz porondján felépülhessen a különleges, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott szökőkút. A monumentális méretű medencét 11.000 liter vízzel töltöttük fel egy 300 méter hosszú csőrendszer segítségével. A víz állandó +27 Celsius fokon tartása fontos mind az artisták, mind pedig a technika védelmében. A kábelek bevezetése speciális szigetelésű csöveken keresztül történt a víz alá, ahol egy nagy hidraulikus rendszert üzemeltető berendezés is megtalálható. Az igazi látványelem a közel 700 darab fúvókán feltörő víztömeg, amely akár 18 méteres magasságokba is felcsaphat.
A víz és a fénytechnika játssza a főszerepet a Fővárosi Nagycirkusz Atlantisz gyermekei című új produkciójában. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy titokzatos kontinens, Atlantisz. Valaha mítoszok és mesék ködébe burkolózó dicső birodalom volt, víz és ég között, földjén különös emberek éltek. Több mint kétezer évvel ezelőtt a híres ógörög filozófus, Platón úgy írt róla, hogy Atlantisz a háborgó tenger istenének, Poszeidónnak volt a birodalma. Aztán mikor az isten beleszeretett a halandó Klétóba, és gyermekük született, rábízta a trónt. Atlasz és leszármazottai hosszú-hosszú időn keresztül békében, harmóniában és gazdagságban uralkodtak Atlantiszon.
Az Atlantisz gyermekeiben az artisták lélegzetelállító mutatványai is ezekre próbálnak meg választ adni. Egyszerre játszanak tűzzel és vízzel, és ahogy a hihetőt a hihetetlennel cáfolják, úgy adnak választ Atlantisz gyermekeinek kérdéseire is, úgy mutatják meg a világot és a világ megannyi csodáját nekik. És nekünk – hisz Atlantisz gyermekei mi magunk vagyunk. Az Atlantisz gyermekei előadás igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében. A Magyarországon még soha nem látott különleges technikának köszönhetően igazi, egyedülálló vízi cirkuszi show-t mutatunk be. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.
2016. augusztus végéig lesz látható az Atlantisz gyermekei - vízi cirkuszi előadás!
Március 15-e alkalmából dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nyitotta meg a Fővárosi Nagycirkusz ünnepi előadását. A Nemzeti Ünnep alkalmából idén is elismeréseket vehettek át a cirkuszművészet jeles személyiségei.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Hortobágyi Károlyról elnevezett díját, a kiemelkedő artistaművészi tevékenység elismerésére adományozható állami kitüntetést idén Russnak Norbert artistaművésznek ítélték. Ő jelenleg külföldön tartózkodik. A fiatal magyar artistaművészeknek adományozható Porond Csillaga díjat Biritz Ákos kapta. A kitüntetést dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át. Az artistáknak járó életműdíjat Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA ügyvezetője adta át id. Picard Vilmosnak.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031