Kormányinfo 43 Lázár János a Pukli témáról - Március 17. ... 9.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kormányinfo 43 Lázár János a Pukli témáról - Március 17. ... 9.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/03/18 09:45

Kormányinfo 43 Lázár János a Pukli témáról - Március 17. ... 9.Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Tanítanék Mozgalom nevében üzent Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak és Varga Mihálynak - Balog Zoltán nem partner és a Köznevelési Kerekasztal sem, mert billeg, törékeny ... - erre a témára, újságírói kérdésre reagált Lázár János miniszter.
Kormányinfó 43 Lázár János miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő 2016. Március 17. Magyarország továbbra is elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, amely súlyosan sérti minden európai uniós tagállam alapvető jogát ahhoz, hogy meghatározza, ki él az ország területén. Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök azért küzd a március 17-i brüsszeli csúcson, hogy a kötelező betelepítési kvótát megakadályozza, és az csak önkéntes legyen. Mi senkit nem szeretnénk Magyarországra betelepíteni! Ha kötelező lesz a kvóta, akkor nagy szükségünk lesz arra, hogy a népszavazáson megismerjük a magyar választópolgárok véleményét.
A kétnapos találkozó keretében az uniós vezetők folytatják tárgyalásaikat az Ahmet Davutoglu török kormányfő által március 7-én váratlanul előterjesztett javaslatokról. A körvonalazódó menekültügyi megállapodás keretében Ankara további pénzügyi támogatást kért az uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására. Emellett újabb öt fejezet megnyitását kérte a vele folytatott uniós csatlakozási tárgyalásokon, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkötelezettséget a török állampolgárokkal szemben.
Az uniós vezetők az eddigi közlések szerint megvitatják azt is, hogyan gyorsíthatják fel a migránsok tagállamok közötti áthelyezésének végrehajtását annak érdekében, hogy enyhíteni lehessen a jelenleg Görögországra és Olaszországra nehezedő nyomást. A március 7-i csúcstalálkozó záródokumentuma kimondja ugyanakkor, hogy nem keletkeznek új kötelezettségek a tagállamok számára.
A balkáni határzár óta nem érkeznek bevándorlók. Nem egy EU-török-megállapodás, hanem a határvédelem állítja meg a migránsokat. A Balkán megvédte az EU-t. Most Görögországnak kell segíteni az ott rekedt bevándorlók ellátása érdekében.
A kormány folyamatos tárgyalást folytat a pedagógusok szakmai vezetőivel. 2010 utáni 266 milliárdos béremelés és 380 milliárdos európai uniós fejlesztések után nem a kormánynak kell bocsánatot kérnie a tanároktól, ahogy azt Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, a tiltakozók egyik arca kérte, hanem azoknak, akik miatt 2002 után leromlott az oktatás színvonala. Szeptembertől komoly változások lesznek a Klik életében, a többi között bürokráciacsökkentés és arányosabb teherviselés várható. A minőségjavítás módjairól pedig a következő időszakban egyeztetnek a szakmai szervezetekkel.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter az új pályázati értékelési rendszerről elmondta, hogy állami tisztviselőkből egy értékelői szaknévsor jön létre, az ebben szereplők legfeljebb fizetésük dupláját kaphatják a munkáért. Ezzel megszűnik az értékelések kiszervezése, átláthatóbb viszonyok jönnek létre, csökken a korrupciós kockázat - sorolta. Az ügyintézés gyorsítását, az eljárások olcsóbbá tételét szeretné elérni a közigazgatásban a kormány, amely áprilisban konzultációt kezd az ügyfelekkel a bürokrácia további csökkentéséről. Január 1. óta 1 millió olyan új okmányt adtak ki, amiért nem kellett fizetni, de korábban több milliárd forintos költséget jelentett volna.
A nemzeti otthonteremtési közösségek rendszere hárommillió forinttal emeli meg a támogatást azok számára, akik otthont szeretnének teremteni. A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és az áfa visszaigénylés lehetőségének kiegészítéseként hagyta jóvá az Országgyűlés nok-t, ami az építőipart és a családokat egyaránt támogatja. A Magyar Nemzeti Bank adja meg az engedélyeket és ellenőrzi a cégek tevékenységét. A támogatás ütemezésének eszköze lesz a sorsolás. Lehet valaki "a szerencse kezében", de a végén mindenki megkapja a neki járó támogatást.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031