Földművelésügyi Minisztérium díjátadó a Nemzeti Ünnepen - ünnepi műsor ... 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Földművelésügyi Minisztérium díjátadó a Nemzeti Ünnepen - ünnepi műsor ... 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/03/17 08:15

Földművelésügyi Minisztérium díjátadó a Nemzeti Ünnepen - ünnepi műsor ... 5.Ismét példát keresünk 1848 világraszóló magyar tündöklésében – kezdte ünnepi beszédét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrártárca kitüntetési ünnepségén. Az emlékezés sokféle lehet, amint nemzetünknek ebből a dicső korszakából is sok példát tudunk kiemelni. Van, aki a heves és igazságszomjas Petőfire tekint, van, akinek a harcos és hajthatatlan Kossuth a példa, és van, aki a mindig kimért Széchenyi lenyűgöző bölcsességét és előrelátását emeli ki. De ezernyi példát találhatunk családi történeteinket vagy szülőhelyünk, szűkebb pátriánk akkori hőseit kutatva. Több tízezren áldoztak ugyanis a haza oltárán 1848-49 felemelő és drámai napjaiban.
A miniszter emlékeztetett: bárki példájára is tekintsünk, egyben biztosak lehetünk, azokban a napokban volt egység és volt közös akarat. És az is biztos, hogy ez az egység a független és szabad Magyarország kívánalmán alapult.
A magyar nép akkor írta be magát igazán a történelembe, amikor veszélyben látta függetlenségét, amikor az elnyomás ellen és a szabadságért kellett harcolnia. Nekünk ezért a függetlenség hangsúlyozása nem puszta szólam, hanem eleink áldozatát jelenti, akik azért küzdöttek, hogy a magyar a maga ura legyen, hogy ne szóljon bele senki országa belügyeibe és főleg ne veszélyeztesse senki a saját és gyermekeik jövőjét.
Felelősök vagyunk azokért az értékekért, amiket nemzedékek sora elért és kiharcolt számunkra. Büszkén tekintünk a szabadságharc hőseire.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031