Budapestinfó - ha nagyon muszály ellent is mondok ... 10.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapestinfó - ha nagyon muszály ellent is mondok ... 10.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/02/20 09:15

Budapestinfó - ha nagyon muszály ellent is mondok ... 10.Budapestinfó - Tarlós István a Főváros elfogadott költségvetéséről
Jóváhagyták a főváros költségvetését, ami végrehajtható költségvetés - mondta el a február 19-i Budapestinfón Tarlós István főpolgármester. Nem volt még rá példa korábban, de ez a költségvetés ellenzéki szavazatot is kapott. Az ellenzéki kritikákról megtudtuk, Karácsony Gergely szolidabb kritikákat fogalmazott meg. A DK kritikája Gy. Németh Erzsébet által sokkal markánsabb volt.
A főpolgármester szerint a Fővárosnak nincs működési hiánya. A bevétel 199,5 milliárd Ft, a kiadás 198,5 milliárd Ft. Vagyis egymilliárdos működési többlet van, nem pedig hiány. A költségvetés összbevétele 228 milliárd Ft, összkiadása 313 milliárd Ft. Ez nominálisan mínusz 85 milliárdot jelent, valóságosan azonban nem áll fenn. Az előbbi összegből ugyanis 70 milliárdot fedez az úgynevezett forrásmaradvány, ami máris rendelkezésre áll, és a pénzkészletek, a betétek és az értékpapírok tavalyi záró állományából tevődik össze. A még hiányzó 15 milliárd Ft az Önkormányzati Infrastruktúra-fejlesztési Program hiteléből származik. A Főváros tele van fejlesztési projektekkel, 2016-ban erre fordítja a város a 300 millió eurós EIB-hitelt.
Megegyeztek a kormánnyal az agglomerációs közlekedési szolgáltatások visszavételéről. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel korrekt megállapodás született. A kormányhatározat egy pontját vitatják ez ügyben, mivel egymástól nem elválasztva kezelték a budapesti helyi és az agglomerációs közlekedés támogatását. A tavaly kapott, 24 milliárd Ft-os állami forrást csak és kizárólag kötelező feladatellátásra, azaz a helyi közlekedés finanszírozására lehetett fordítani. Fogalmilag kizárt, hogy az agglomerációs közlekedésre egy fillért is kaptunk volna az államtól. Az agglomerációs közlekedés átadás-átvétele miatt nem lesz semmilyen zűrzavar, az utazóközönség abból semmit sem fog érezni. A kormány vállalta, hogy januártól megtéríti a szolgáltatást, előleget is folyósított, a főváros pedig változatlanul biztosítja a szolgáltatást.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031