Korea now - Kortárs képzőművészet Koreából - Yim Geun Hyeong nagykövet ... 1.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Korea now - Kortárs képzőművészet Koreából - Yim Geun Hyeong nagykövet ... 1.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/02/15 22:15

Korea now - Kortárs képzőművészet Koreából - Yim Geun Hyeong nagykövet ... 1.Korea now - Kortárs képzőművészet Koreából - Yim Geun Hyeong nagykövet az ünnepélyes megnyitón.
Koreai Kulturális Központ fennállásának negyedik évfordulójának alkalmából Korea Now címmel kortárs képzőművészeti kiállítás nyílt meg 2016. február 15-én a Koreai Kulturális Központban.
A megnyitón köszöntőt mondott Yim Geun Hyeong, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete.
Megjelent a megnyitó ünnepségen Woo Jongtaek, Kim Hodeuk és Kwak Hoon festőművész.
The Arts of Travel című performansszal bemutatkozott a dél-koreai Jung Bokyung Tánccsoport.
A 12 koreai kortárs képzőművész alkotásait felvonultató tárlat 2016. február 16-tól március 12-éig lesz megtekinthető ingyenesen, a Kulturális Intézetben.
A koreai nép több évezredes történelme során számos alkalommal nézett szembe olyan politikai, kulturális és gazdasági folyamatokkal, melyek választ követeltek a koreai identitás mibenlétének és létjogosultságának kérdéseire. A koreai személyazonosság fejlődése mindig is egyet jelentett a koreai művészet identitásának megerősödésével, mely lehetőséget biztosított arra, hogy ez a területét tekintve kis ország folyamatosan a kulturális térképen maradhasson.
A Korea Now című kiállítás arra keresi a választ, hogy a kortárs művészetben hogyan tud megjelenni a Koreai-félsziget több évezredes kulturális öröksége. Lehetőséget biztosít arra, hogy a művészek festményein, fotógráfiáin, installációin keresztül megmutassák, mit jelent a koreai identitás a dél-koreai kortárs művészetben ma.
A kiállításon 12 kortárs koreai képzőművész 28 munkáját láthatjuk. A művészek hagyományos koreai technikák mesterei, így a hagyományos koreai papírral, kerámiával, keleti festészettel dolgoznak. Viszont amellett, hogy ezen évszázados, olykor évezredes hagyományok művelői, nem pusztán továbbörökítik ezeket a művészeti formákat, hanem választ keresnek arra, hogy hogyan lehet ezeket aktualizálni.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031