MSZP | Fizetésemeléssel a szegénység ellenVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Fizetésemeléssel a szegénység ellen
Forrás: MSZP, 2015/11/07 16:00

MSZP | Fizetésemeléssel a szegénység ellenA november végi kongresszust előkészítő értekezletek negyedik állomásán, Budapesten Tóbiás József elnök-frakcióvezető a társadalom szétszakítottságára hívta fel a figyelmet, aminek okát szerinte a jövedelemkülönbségekben kell keresni. Erre a problémára az egyetlen megoldást a fizetésemelés jelentheti.
Ma a közszférában dolgozó emberek jelenős része nem jön ki a fizetéséből. Bár formailag szabadságban élünk, az alacsony fizetés miatt elvész az emberek egzisztenciális szabadsága, ugyanis nincs lehetőségük a választásra.
Tóbiás József szerint az alacsony fizetések három nagyobb problémát is felvetnek: Magyarország versenyképességének radikális csökkenését, a pályaelhagyást, és a külföldre vándorlást. Ezekkel foglalkoznia kellene a kormánynak.
Kunhalmi Ágnes budapesti elnök a középosztály megerősítésének fontosságát emelte ki, mert csak így válhat Magyarország és Budapest a Nyugatnak legyen a legkeletibb pontjává Keletnek a legnyugatibb pontja helyett. Ha a középosztály erős, akkor erős az egész ország, egyúttal csökken az idegengyűlölet.
Korózs Lajos országgyűlési képviselő pedig elmondta, hogy hazánkban komoly probléma a szegénység, és bár a kormány nem vesz róla tudomást, attól azzal még kezdeni kell valamit. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet tanulmánya, a HABITAT for Humanity Magyarország elemzése és a Magyar Tudományos Akadémia kutatása szerint hazánk lakossága szociológiai és pénzügyi szempontból a sor végén áll, aminek megváltoztatásához fizetésemelésre lenne szükség.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031