Magyarország és az ukrán-orosz válságVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Magyarország és az ukrán-orosz válság
Forrás: Equilor Befektetési Zrt., 2014/09/21 19:30

Magyarország és az ukrán-orosz válságHiába jelentenek be a felek néhány naponta tűzszünetet, jelenleg is katonai akció zajlik Ukrajna keleti területén, az Európai Unió pedig tovább folytatja a szankciók kiszélesítését. Az ukrán-orosz konfliktus 2014 eleje óta meghatározó tényező a térségben és a tél közeledtével a gázszállítások csökkentésére és a feszültség kiélesedésére számítunk.
Az Európai Parlament külügyi bizottsága javasolta az EU-ukrán társulási egyezmény uniós ratifikálását, a NATO pedig egyre konkrétabb támogatást nyújt Ukrajnának. Az elhúzódó konfliktus tehát a legvalószínűbb forgatókönyv, amely Magyarország gazdasági kilátásait és a magyar részvények árfolyamát negatívan befolyásolhatja.
Milyen gazdasági következményekkel jár a konfliktus?
Az IMF európai osztálya tanulmányában úgy látja, hogy egyértelműen a kelet-európai országok járhatnak a legrosszabbul az elhúzódó orosz-ukrán konfliktus miatt. Magyarország importjával és gázfogyasztásával, banki kitettségével és részben exportjával érintett a kérdésben.
Kötvény és részvénypiaci hatás
A kelet-európai kötvénypiacokon a rubel gyengülésével párhuzamosan csapkodás jellemzi a kereskedést az orosz-ukrán feszültség kezdete óta. A rubel gyengülése csak egy tényező a sokból, amely az elmúlt hónapokban a zloty és a forint gyengülésével párosult. Ez utóbbi vonatkozásában hazai tényezők is szerepet játszottak.
A további részletekről Kuti Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője beszél.
www.equilor.huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031