Fülke: Így fordul ellentámadásba a kormány a kegyelembotránybólVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Fülke: Így fordul ellentámadásba a kormány a kegyelembotrányból
Forrás: HVG, 2024/02/28 15:00

Fülke: Így fordul ellentámadásba a kormány a kegyelembotránybólHárom hét sem kellett ahhoz, hogy a Fidesz levegye a napirendről Novák Katalin lemondását és a kegyelembotrányt: bár az eredeti, "essünk túl rajta" fogatókönyvet nehezítette az influenszertüntetés és Balog Zoltán ámokfutása, mára valóban úgy tűnik, hogy nem csak az ellenzék nem tudott profitálni a kormány eddigi legnagyobb arcvesztéséből, de minden adott ahhoz is, hogy defenzívából offenzívába forduljanak. Az államfő és a "gyermekvédelmi" ötletek legalábbis már megvannak hozzá.
Közéleti podcastunkban összefoglaltuk a kegyelmi ügy utórengéseit. Megnéztük, hogyan indult a parlamenti szezon, milyen elnök lehet Sulyok Tamás, mi lesz a református egyházzal és Balog Zoltánnal, milyen homofób hadjárat várható gyermekvédelem címszó alatt és van-e egyáltalán önkormányzati stratégiája a Fidesznek. Nagy Iván László vendége Kacskovics Mihály Béla és Lengyel Tibor, a hvg.hu Itthon rovatának újságírói voltak.
Korábbi adásunk a kegyelembotrányról Mráz Ágoston Sámuellel:
https://hvg.hu/itthon/20240217_Fulke_Mraz_Agoston_Samuel_kegyelembotrany_Orban_Viktor_evertekelo_Novak_Katalin_Varga_Judit_Balog_Zoltan
Iratkozzon fel a Fülke csatornájára!
Spotify: http://tiny.cc/FulkeSpotify
Apple Podcasts: http://tiny.cc/FulkeApple
Google Podcasts: http://tiny.cc/FulkeGoogle
Hallgassa meg a HVG többi podcastját:
Spotify: http://tiny.cc/HVGpodcastokSpotify
Apple Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokApple
Google Podcasts: http://tiny.cc/HVGpodcastokGoogle
SoundCloud: http://tiny.cc/HVGpodcastokSC
Tartalom:
0:56: Hogyan indult a tavaszi ülésszak?
3:30: Mit mondott Orbán Viktor a parlamentben? Hogyan beszélt Novák Katalinról?
4:40: Hogyan próbálta Alekszej Navalnij halálát felhozni az ellenzék? Mi lett belőle?
6:21: Sulyok Tamás – milyen szerepet szán neki Orbán Viktor? Milyen utódja lesz Nováknak? Mi derült ki a saját szavaiból, hétfői parlamenti beszédéből? Mennyire lehet diplomáciai szerepben számítani rá?
11:52: Apropó, Deutsch Tamás lesz az EP-listavezető
13:25: Balog Zoltán ámokfutása: hogyan nem mondott le, majd mondott le féligmeddig, de maradt is közben? Hogyan zilálta szét a február a református egyházat?
20:45: Magyar Péter – így jutottunk el 2,5 hét alatt rendszerbuktató kibeszéléstől egy újabb kiábrándult fideszeseket összehívő párt ötletéig. Kellett-e tőle bármikor is tartania a rendszernek? Mi magyarázza a megafonos ellentámadást?
26:58: Gyermekvédelmi szigorítás – mennyire lehet hinni a tényleges intézkedésnek, mennyire fogják homofób kampányfegyvernek használni? Milyen jelek utalnak az utóbbira?
31:57: Mikorra várható a szigorítás?
34:38: Sikerült-e az ellenzéknek bármit becsatornázni az elmúlt hónap felháborodásából maga mögé? Spoiler: és miért nem?
39:27: Hogyan készül a Fidesz az önkormányzati választásokra? Le tudják, le akarják-e egyáltalán váltani Karácsony Gergelyt?Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031