Újabb gyanús NER-cégek a rejtélyes soroksári méreglerakatnál?Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Újabb gyanús NER-cégek a rejtélyes soroksári méreglerakatnál?
Forrás: Párbeszéd, 2023/11/13 10:45

Újabb gyanús NER-cégek a rejtélyes soroksári méreglerakatnál?‼️ A lélegeztetőgép-mutyi résztvevői a soroksári vegyianyagelosztó körül ‼️
Miközben 12 milliárd forintnyi fölöslegesen és méregdrágán beszerzett lélegeztetőgép még mindig egy raktárban porosodik, ahogyan a Párbeszéd – ZÖLDEK ezt néhány napja bemutatta, az ügyletet bonyolító kör újabb sötét üzlet, a tervezett soroksári vegyianyagelosztó körül bukkant fel!
Ennek létesítését a kormány nyár eleje óta tagadni igyekszik, de a szeptemberben napvilágott látott információk egy óriási, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó, környékbeli terület fejlesztési célra való átminősítéséről nem segítenek eloszlatni a kételyeket, hogy valami készül itt. Most pedig fényt derítettünk arra, hogy a feltételezett méregelosztó mögött a Rogán-körhöz köthető, a lélelegeztetőgép-biznisszel gátlástalanságát, politikai kapcsolatait és jólértesültségét már bizonyított kör tevékenykedik.
„A minisztériumi iratok szerint a magyar vegyianyag-elosztóközpont létrehozását a Rail Cargo Hungaria nevű osztrák tulajdonú vasúti vállalat, illetve egy Acemil Zrt. nevű frissen létrehozott cég végezné” – írta a Direkt36.
Az Acemil tulajdonosi szerkezete nem átlátható, de a Direkt36 Kertész Balázson keresztül a Rogán-körhöz kapcsolja.
Cégbírósági iratokban látjuk, hogy július 20-ai kezdettel vezérigazgatónak neveztek ki egy bizonyos Farkas Tibor Norbertet, akit Mura-Pörzse Katalin Petra váltott október 10-én.
Farkas Tibor az OTT-One Nyrt.-ben viselt tisztséget korábban. Ez a részvénytársaság onnan lehet ismerős, hogy a Covid-járvány elején mintegy 12 milliárdért szerzett be lélegeztetőgépeket és maszkokat. Farkas pont abban az időszakban szállt be a cég FB-jébe 15 napra(!), amikor a nagy üzletet nyélbeütötték a Külügyminisztériummal. Farkas érdemeiről a kinevezése kapcsán egy Portfolio-cikkben is megemlékeznek: „Farkas Tibor Norbert megbízatásáról pedig – aki jelenleg a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatójának főtanácsadójaként és kormányzati kapcsolattartójaként tevékenykedik, illetve 2004 óta dolgozik üzleti tanácsadóként, 2010 óta külföldi piacépítésben is részt vesz, különös tekintettel Oroszország, Kína és az Egyesült Arab Emírségek területén – a mai napon döntött a társaság igazgatósága.” Az OTT-One még 2020. április 30-án kiadott egy közleményt, miszerint Farkas lemond az FB-tagságról, mert a kínai üzlet operatív irányítását fogja ellátni.
Az Acemil új vezérigazgatója, Mura-Pörzse Katalin is érintett az OTT-One-ban, ugyanis tulajdonos volt Farkassal együtt az Industrial Artificial Intelligence Kft.-ben, ami 3,6 millió OTT-One-részvényt birtokolt. És a nagy biznisz környékén gyorsan – és jó áron – eladták ezeket.
Az Opten szerint május 5. és július 6. között az Industrial Intelligence tulajdonosa 7 db angol cég lett, legtöbbnél az OTT-One körül felbukkant embereket találunk. 2020-ban az azt megelőző kb. zéró bevétel mellett egy kivételével valamennyi cégnél több millió fontos, ismeretlen – vélhetően tulajdonosi – forrásból származó összeg jelenik meg.
1. Bit Pyrite Ltd: Kósa Gábor (OTT-One ügyvezető): 10 millió GBP
2. Bitberg Ltd: Király Gábor (van egy Bitburg Kft. azonos címen az Industrial korábbi szombathelyi székhelyével): 1,5 millió GBP
3. Cyber Assaraci Ltd: Bacsányi Péter Pál (ugyanaz a szombathelyi székhely): 1,5 millió GBP
4. EMD Online Ltd: Mura-Pörzse Katalin: ide nem érkezett pénz
5. Kerner Consultant Ltd: Farkas Tibor: 1,5 millió GBP
6. Kubosoft Ltd: Bényi Kálmán: 1,5 millió GBP
7. LBT GS Ltd.: Molnár Gábor Ferenc: 1,5 millió GBP
Tehát minimum 14,5 millió font ment ki.
Az OTT-One-t azóta egyébként törölték a tőzsdéről, mert nem tett eleget a beszámolói kötelezettségeinek és a könyvvizsgáló is csalás jeleit találta. A lélegeztetőgép-üzletből képződött profit ez alapján jó eséllyel már nincs Magyarországon.
Az Opten szerint az Acemil tulajdonosa jelenleg a Tibidabo Magántőke Befektetési Alap. Ez és az Alapot kezelő Turigum Capital Befektetési Alapkezelő Zrt. alapján a cég mögött a fideszes ex-államtitkár, Halasi Tibor sejlik fel. Halasi az MNV igazgatósági elnöke volt, és ebben a minőségében tárgyalt kínai állami vagyonkezelőkkel is. (https://www.mnv.hu/hireink/sajtoszoba/20111014)
Egy fideszes és kínai kapcsolatokban bővelkedő, gátlástalan, korrupciógyanús üzleti kör a vélelmezett kínai vegyianyagelosztó és a soroksári megaingatlan-ügylet körül: ez pont az, amiből semmi jó nem szokott kisülni. Ami úgy néz ki, úgy jár és úgy hápog, mint egy korrupt és környezetpusztító NER-ügylet, az nagy valószínűséggel az is.
Csatlakozz hozzánk! https://actionnetwork.org/forms/csatlakozz-hozzank
További naprakész tartalmakért látogass el weboldalunkra: https://parbeszed.hu/
Kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/parbeszedzoldek
TikTokon: https://www.tiktok.com/@parbeszed
és Instagramon is: @parbeszed_zoldek
#PárbeszédZÖLDEKAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031