Átterjed-e a háború Oroszországra? Ki támadta meg Moszkvát? Kaiser Ferenc, Inforádió, ArénaVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Átterjed-e a háború Oroszországra? Ki támadta meg Moszkvát? Kaiser Ferenc, Inforádió, Aréna
Forrás: InfóRádió, 2023/08/02 18:45

Átterjed-e a háború Oroszországra? Ki támadta meg Moszkvát? Kaiser Ferenc, Inforádió, ArénaDróntámadás Moszkva ellen. Zelenszkij ukrán elnök bejelenti, hogy Oroszország is hadműveleti terület lesz. Mi az ukrán stratégiai cél ebben? Átterjed-e a háború Oroszországra? Hogyan kell az oroszoknak megvédeni a fővárosukat? Mire kényszeríti ez Putyint és az orosz hadvezetést? Milyen fegyvereket kell kivonniuk a frontról? Miért nem használ nyugati hadieszközöket és fegyvereket az ukrán hadsereg az Oroszországon belüli támadásokhoz?
Milyen következményei lesznek a Moszkva elleni támadásoknak? Milyen válaszcsapások követték a kercsi híd elleni ukrán támadást? Akar-e Putyin általános mozgósítást? Miért jobb Moszkvának az alacsony intenzitású, de folyamatos háború? Miért riogat Medvegyev volt orosz elnök rendszeresen az atomfegyver bevetésével?
Mi a fontossága az Oroszország-Afrika csúcsnak, és hogyan tudta felverni Moszkva a saját, kimagasló gabonatermésének az árát az ukrán gabonakivitel újbóli blokkolásával? Mennyit segíthenek a dunai kikötők az ukrán gabona exportjában? Hogyan blokkolja Oroszország a nagy kapacitású fekete-tengeri kikötőket? Mi történhet, ha ukrán gabonát szállító hajókat az orosz blokádot fenntartók egységek nemzetközi vizeken támadják meg?
Mi a helyzet a zaporizsjei atomerőművel? A kahovkai víztározó felrobbantása után van-e elegendő víz az atomerőmű hűtésére? Minden blokkot leállítottak-e már?
Mi a drónok szerepe az orosz-ukrán háborúban? Honnan tudnak a felek beszerezni drónokat? Mit tanulnak a felek a drónhadviselésből a háború során? Hogyan változik és fejlődik a hadviselés a háború konkrét tapasztalatai alapján? Hogyan működik a modern „kard és pajzs”, a támadás és az ellene történő védekezés tapasztalata? Mit tanul Kína a háborúból?
Miért nem bontakozott ki a beharangozott ukrán ellentámadás? Miért nem sikerült eddig az ukrán áttörés? Miért nem találják az ukránok a rést az orosz pajzson?
Mekkora veszélyt jelentenek a bevetett, de fel nem robbant kazettás bombák a háború utáni időszakra a polgári lakosságra? Milyen politikai vihart kavart az amerikaiak bejelentése a betiltott kazettás bombák szállításáról? Mennyire ürültek le a NATO stratégiai fegyverkészletei az ukrán szállítások miatt? Honnan tud Oroszország fegyver- és lőszerutánpótlást beszerezni? Melyik beszállítóknak, mely országoknak jelent extraprofitot a háborúzó felek fegyverellátása? Hogyan épül fel az iráni és a török hadiipar a mindkét félnek történő szállítással? Melyik nyugati fegyverekről derül ki, hogy jól használhatóak éles helyzetekben, és melyek nem váltak be?
A felek egyre többször használják a béke kifejezést. De jelent-e ez bármilyen valós békekötési szándékot? El lehet-e a fegyverek erejével dönteni a háborút? Ki veszíthet többet a háború elhúzódásával? Van-e olyan külső szereplő, aki profitál egy elhúzódó háborúból?
Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az Inforádió Aréna c. műsorában 2023 augusztus 2-án. Podcast.
Iratkozzon fel az InfoRádió YouTube-csatornájára és első kézből értesül a legfrissebb feltöltésekről!
Kövessen minket az interneten is: http://infostart.hu/
Kövessen minket a Facebookon: https://www.facebook.com/InfoR%C3%A1di%C3%B3-118703541479581/
Inforádió. Magyarország hírrádiója. A hírrádió.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031