DTK: Elviszlek magammal – Jordán TamásVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:DTK: Elviszlek magammal – Jordán Tamás
Forrás: WMN Magazin, 2023/10/18 17:15

DTK: Elviszlek magammal – Jordán TamásKatt a feliratkozáshoz! https://www.youtube.com/channel/UCHKlicSHzHbIXcEDkvlIIkA?sub_comfirmation=1
WMN Facebook: https://www.facebook.com/wmnmagazin;
WMN nyitóoldala: https://wmn.hu/
WMN hírlevél: https://wmn.hu/hirlevel-feliratkozas
Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, rendező, színházigazgató, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, 2020 óta a Nemzet Színésze.
1943. január 15.-én született Budapesten, népes családba: három öccse és egy húga van, akikkel együtt ő is szigorú, vallásos nevelést kapott. Tamás félénk, szorongó kisgyerek volt, aki általános iskolásként elhatározta, hogy színész lesz – pedig több beszédproblémával küzdött. Hogy mi állt ennek az elhatározásnak a hátterében, arról is mesél a műsorban. Ahogy arról is, hogyan lett végül először mérnök, mondott le egy időre a színészetről, de aztán került vissza mégis a színpadra – amiért a magánélete terén borsos árat fizetett. A színészet után jött a rendezés, majd elkezdett először fiatalokkal foglalkozni a Merlin Színházban akkori párjával, Lázár Katival, megszervezte a POSZT-ot, és végül a Soroksári úti Nemzeti Színház épület kapcsán kirobbant káoszban elültették a bogarat a fülében, hogy pályáznia kellene az igazgatói székre. Amikor végül őt választották a Nemzeti igazgatójává, politikai és kulturális össztűz zúdult rá és a színházra. De ő azóta úgy tartja, ez a kemény élmény is kellett ahhoz, hogy később színházat alapíthasson Szombathelyen. Ez lett a Weöres Sándor Színház, amit évekig igazgatott, sőt, amikor le akarták váltani, akkor példátlan összefogással állt ki (és tüntetett) érte a város, a közönség és a szakma is. Az Elviszlek magammal beszélgetésben megejtően őszintén és önkritikusan néz szembe nemcsak pályájának nehézségeivel, hanem magánéletének sötét korszakaival is, miközben D. Tóth Kriszta az élete néhány fontos helyszínét útbaejtve elvitte otthonról a lányával, Jordán Adéllal találkozni.
Támogatóink:
Audi Magyarország (https://wwww.audi.hu)
Elektromos autó biztosítás (Allianz Autóm) | Allianz Hungária (https://www.allianz.hu/hu_HU/lakossagi/gepjarmu-biztositasok/autom-elektromos-auto-biztositas.html)
OMV | VIVA El Salvador Direct Trade kávé (https://www.omv.hu/hu-hu/toltoallomasaink/viva/viva-kavekinalat/el-salvador)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031