Bojár Gábor: Orbán valószínűleg nem váltható le, de megbukhat | 24.huVideó: Bulvár videók sztárokról és celebekről, pletykák, botrányok:Bojár Gábor: Orbán valószínűleg nem váltható le, de megbukhat | 24.hu
Forrás: 24.hu, 2023/10/18 11:30

Bojár Gábor: Orbán valószínűleg nem váltható le, de megbukhat | 24.huNem igaz, hogy nincsenek innovatív magyar vállalkozások, csak megpróbálnak radar alatt maradni, elkerülni, hogy a NER felfigyeljen rájuk. Aki teheti, külföldre viszi a cégét vagy azt a részét, ami mozdítható, például az üzleti központját - mutat rá egy kortünetre Bojár Gábor üzletember, az innovatív hazai vállalkozások őstörténetét író Graphisoft alapítója a Della friss adásában.
Kifejezetten károsnak tartja, hogy a magyar startup szcéna állami támogatásokkal bővíti forrásait, mert az leszoktatja őket arról, hogy valós piaci versenyben mérettessék meg magukat. Ez Kína útja, de az egy másik kultúra - ráadásul Bojár Gábor szerint az a gazdasági modell vesztésre van ítélve. Diktatúrák nem tudnak huzamosabb ideig eredményesek maradni, mert hiányzik a kontroll – mondja, nem minden áthallás nélkül.
Egyetért ugyanakkor Török Gábor politológussal, valószínűleg nem váltható le az Orbán-rendszer a testre szabott választásokon, vagy ha mégis megtörténne ez a „csoda”, akkor a jelenlegi kormánypártok gazdasági, intézményi beágyazottsága akadályozná a másik politikai oldal akaratának érvényesülését. A kurzus leváltására csak akkor lát esélyt, ha a Fideszen belül elindul egy erózió, amit egy válságos időszak tudna előidézni, mert – mint fogalmaz - a diktatúrák rosszabbul viselik a kudarcokat, mint a demokráciák. Az ellenzék erőforrás nélküli, és az árulói(!) miatt sem alkalmas az Orbán-kormány leváltására – tesz egy kemény állítást adásunkban. Abban viszont nem ért egyet Török Gáborral, hogy Orbán távozása után is masszív maradna ez a jobboldali tömb: általában a diktatórikus rendszerek nagyon függenek a diktátor személyétől, és ha a diktátor már nincs jelen, akkor a lojalitás megszűnik.
Szóba került a Mesterséges Intelligencia (AI): Bojár Gábor szerint nem a negyedik ipari, hanem a harmadik információs forradalom zajlik éppen. Együtt kell élnünk az AI-vel, az formálni fogja a tudományt és a társadalmat, de ennek mélységét ma még nem látni. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére nem javasolta a Graphisoft jelenlegi vezetőinek, hogy „az építészeti szoftverükbe tegyenek Mesterséges Intelligenciát” – műsorunkban azt is elárulja, miért.
Bojár Gábor szerint méltán lehetünk büszkék a friss magyar Nobel-díjasokra, mert a magyar iskolarendszer hagyományaiból fakad a tudás, ami idáig vezetett, ugyanakkor arra már nem lehetünk büszkék, ami manapság jellemzi az oktatást: a gazdaságot és a társadalmat teszi hosszú távon tönkre az oktatási politika.
Iratkozz fel, és ne maradj le további videóinkról sem 👉 https://bit.ly/2HWKkJo
Olvasd a legfrissebb sztorijainkat 👉 https://24.hu/
Kövess minket Facebookon 👉 https://www.facebook.com/24ponthu/
Kövess minket Instagramon 👉 https://www.instagram.com/24ponthu/
Kövess minket TikTokon 👉 https://www.tiktok.com/@24ponthu
Értesülj az elmúlt 24 óra legfontosabb híreiről és olvasd a legjobb cikkeinket hetente összegyűjtve 👉 https://24.hu/hirlevel-feliratkozas/
Töltsd le a 24.hu appot:
Androidra 📲 https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sanomamedia.hir24
iOS-re 📲 https://apps.apple.com/hu/app/24-hu-friss-hirek/id379440463
A 24.hu Magyarország egyik legolvasottabb híroldala. Küldetésünk a független, tényeken alapuló tájékoztatás és a minőségi szórakoztatás. Az a lényeg, hogy kérdezzünk, hogy megmutassuk, hogy ott legyünk, hogy segítsünk, elgondolkoztassunk, szórakoztassunk, és ha kell, leleplezzünk. Értetek: az olvasók, a nézők, a hallgatók miatt.
Legyél te is 24.hu támogató 👉 https://24.hu/tamogatas/
#24ponthu #della #podcast #24huAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031