Bíró Eszter: Birkadal (gyerekdal, koncert)Videó: Állatos videók, cuki háziállatok:Bíró Eszter: Birkadal (gyerekdal, koncert)
Forrás: Mese TV, 2015/07/06 08:45

Bíró Eszter: Birkadal (gyerekdal, koncert)Bíró Eszter: Birkadal (gyerekdal, koncert)
A dal az Állati Zenés ABC lemezen található.
Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig színházi- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.
Két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak.
A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Födő Sándor "Fodo" írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái.
Fél évvel a könyv és lemez megjelenése után már több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként.
Idézet egy kritikából (Népszabadság, 2013. június 14., Sándor Tünde):
"Bemegy-e a zene a fejedbe? Beeeee! Beeeee! - csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett. (...) A Birkadal, amelyben a birkakórus mindenre azt feleli, hogy beeeee, beeeee, ugyancsak telitalálat, a gyerekek már első hallásra be tudnak kapcsolódni az éneklésbe. Bíró Eszter énekesnőt - akit színészként is sokan ismerhetnek - két gyereke ihlette az óvodásoknak szánt kiadvány elkészítésére. Szerencsénkre.
A nagylemezhez szép könyv is jár, benne a dalok szövege és ábécés poszter, no meg a könyv hátsó lapjain néhány kérdés a tartalomhoz kapcsolódóan, az állatokról. Szép, időálló ajándék lehet minden óvodásnak."
Eszter mellett a felvételen olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor "Fodo" és Hámori Máté, illetve az Állati Zenés ABC könyvben és lemezen szereplő MR Gyermekkórus.
Birkadal
Zene: Födő Sándor "Fodo"
Szöveg: Hegyi György
Aki birka, csak annyit tud: beee!
Bármit kérdezek, annyit mond: beee!
Bár kedves a bárány,
De elég nagy hátrány,
Ha semmi sem jut eszébeee!
Aki birka, csak annyit tud: beee!
Akármi történhet, annyit mond: beee!
Kisbárány-gyerekek!
Ha valamit kérdezek,
Feleljetek csak annyit, hogy beee!
Bemegy-e a zene a fejedbe?
Beeeee! Beeeee!
Bemegy-e a répa a levesbe?
Beeeee! Beeeee!
Bemegy-e a levesbe a galuska?
Beeeee! Beeeee!
Beállsz-e a birkakórusba?
Beeeee! Beeeee!
Aki birka, csak annyit tud: beee!
Bármit kérdezek, annyit mond: beee!
Nincs semmi gondja:
Csak ugyanazt mondja,
Mert semmi sem jut eszébeee.
Naponta frissülő kínálatunkban több mint ötszáz rajzfilmet, mesefilmet, bábfilmet, láthatsz, gyerekdalokat, meséket, mondókákat hallgathatsz ezen a csatornán az egyszervolt.hu és a mese.tv kínálatából!
Iratkozz fel Youtube csatornánkra:
http://www.youtube.com/user/mesetv?an...
Nézd még több mesét és gyerekdalt a Mese TV csatornán:
http://www.youtube.com/user/mesetv
Keresd a matiné összeállításokat (lejátszási listák) a hosszabb egybefüggő műsorokért!
Csatlakozz az egyszervolt.hu FaceBook közösséghez!:
https://www.facebook.com/Egyszervolth...
Kövesd a legfrissebb posztokat a mese TV Google Plus felületén:
https://plus.google.com/1013081396759...
Kövess minket a Twitteren:
http://twitter.com/MeseTvAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Május »«
2024 Május
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031