Godfather-19M gumilövedékes muzeális hátultöltős puskaVideó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:Godfather-19M gumilövedékes muzeális hátultöltős puska
Forrás: Fegyvervideo.hu, 2020/01/10 15:00

Godfather-19M gumilövedékes muzeális hátultöltős puskaA Keresztapa bosszúja nem mindig halálos, van, amikor csak nagyon fáj! A jó néhány évvel ezelőtt új és használt sörétes puskákból átalakított, gumilövedékre nézve elöltöltő töltési módú fegyverek modernizált utódja a Keserű Műveknél a Godfather-19M család.
Ezek közül most a török ARMED bock söréteseiből készültet mutatjuk be - a lényeg mindegyiknél ugyanaz, a kivehető, mobil betétcső, mely tartalmazza a riasztópatront (9 mm R Knall) és a 19,3 mm-es gumilövedéket. Így ha ezeket szépen előre betöltjük, akkor már szinte egy modern sörétes kétcsövűével azonos sebességgel tudunk újratölteni, ami felettébb praktikus és szórakoztató.
A betétcsövek sokszor újrafelhasználhatóak, tömör alumíniumból vannak, rajtuk próbajel is található. Az eredeti lőfegyver összes fődarabját "tönkre kellett persze tenni", hogy az eredeti 12/76 kaliberű sörétes lőszer sem betölthető, sem elsüthető ne legyen, valamint arra ezek az alkatrészek vissza már ne legyenek alakíthatóak. A betétcső mérete eltér a sörétes lőszerétől, így az egykori töltényűrt nagyobb átmérőre fúrták, de rövidebb lett, mert utána egy átmeneti kúp és szűkítés került, melyet oldalról a furatba belógó, behegesztett acélstifttel is rögzítettek. A cső reteszelőfelületeit meggyengítették, az alumínium baszkülön pedig olyan acélbetétek kaptak helyet, melyek csak a módosított csőpár befogadására teszik alkalmassá.
A fegyver kezelése, használata azonban nem módosult, tökéletesen élethű maradt, csakúgy, mint a külső, mely kifejezetten pofás, noha nyilván nem egy egymilliós Beretta vagy Browning sörétes volt a kiindulási alap.
A mi általunk használt RWS/Geco 9 mm R Knall riasztópatronnal, tömítésgyári 19,3 mm-es gömblövedékkel és Gazpromneft lítiumos kenőzsírral 5 méteren egybeszakad a két lövés, 7 méteren 10-15 centin belül van, és még 8-10 méteren is mellkas méretű, de balra és lefele elkezd elmozdulni a szóráskép középpontja. A 120 joule környéki csőtorkolati energia megnőző, amit üres és vízzel teli 1240 grammos kutyaeledeles dobozokkal is szemléltetünk.
A fő gond az, hogy a gumis mezőnyben hiába drága luxuscikk ez a fegyver, mégsem készül elegendő belőle az igények kielégítésére.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031