Egy édesség miatt ugorhat a jogsi, ha van benne alkohol?Videó: Számítástechnika, tudományos kutatások, okostelefon és laptop tesztek:Egy édesség miatt ugorhat a jogsi, ha van benne alkohol?
Forrás: Vezess.hu, 2018/08/22 10:00

Egy édesség miatt ugorhat a jogsi, ha van benne alkohol?Ezerrel osztanak egy Facebook bejegyzés, amely szerint pár Croissant is elég lehet a szondával kimutatható alkoholszint eléréséhez.
Teszteltük az állítást, két szondával, rengeteg Croissanttal, konyakmeggyel, és Bourbon ízesítésű bonbonnal.
Az eredmények érdekesek, van tanulsága a történetnek!
A hazai szabályozás szerint:
"A zéró tolerancia elve alapján, minden olyan gépjárművezetőt felelősségre kell vonni, akinek a szervezetéből alkohol vagy alkohol maradványérték mutatható ki.
Azon gépjárművezetők esetében, kiknek a szervezetében 0,25 mg/l (tüdőből fújt) levegő etilalkohol koncentrációnál kisebb, vagy 0,50 g/l (vénás verőérből vett) véralkohol koncentrációnál kevesebb alkohol mutatható ki, őket a vezetési jogosultságuktól nem feltétlenül kell megfosztani, viszont közigazgatási eljárásban fix - táblázatból kiolvasható - pénzbírsággal, és fix - szintén táblázatba rögzített - közlekedés előéleti (büntető) pontok kiszabásával kell büntetni.
Vezetői engedélyüket (jogosítványukat) azonban tőlük is bevonhatja a (szabálysértési) hatóság, amennyiben a közlekedés előéleti pontszámok elérik az aktuális határt, amely jelenleg 18 pont. Ezeket a pontokat minden más - közlekedési szabályszegéssel - össze lehet gyűjteni, és ezek összevonásra kerülnek."
Feliratkozás a csatornára: http://bit.ly/VezessTV-feliratkozas
https://www.vezess.hu/
https://www.facebook.com/vezess/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031