FM | Világbajnoki Fradi-termés: ezüst- és bronzérem | 2022.07.04.Videó: Sport videók, közvetítések:FM | Világbajnoki Fradi-termés: ezüst- és bronzérem | 2022.07.04.
Forrás: FradiMedia, 2022/07/04 16:15

FM | Világbajnoki Fradi-termés: ezüst- és bronzérem | 2022.07.04.FM | Világbajnoki Fradi-termés: ezüst- és bronzérem | 2022.07.04.
Női vízilabdázóink és Gálicz Péter öregbítették tovább klubunk hírnevét a hazai rendezésű világbajnokságon.
Véget ért a hazai rendezésű 19. FINA vizes világbajnokság, a Ferencváros sportolói a szlogennek megfelelően (Make history) történelmet írtak. Női pólósaink menetelése, és az Egyesült Államok elleni döntője, valamint Gálicz Péter 25 kilométeren hajrázott bronzérme minden bizonnyal örök emlék marad nem csak a nézőknek, hanem a sportolóknak is.
A női pólócsapat tagja volt Vályi Vanda és Máté Zsuzsanna, de fontos szerepet játszott a Margitszigeten Leimeter Dóra és Gurisatti Gréta is. A következő idényben mindketten a Fradiban kezdik meg a klubszezont. Az eseményt lezáró sajtótájékoztatón a döntőben három gólt szerző Gurisatti Gréta elmondta, számára a felkészülés legnehezebb napja a veszprémi konditeremben töltött két óra, az azt követő úszóedzés, valamint az aznap délutáni Ausztrália elleni edzőmeccs volt.
- Az edzőteremben sem ablak, sem légkondicionáló nem volt, így az edzésprogram elvégzésén túl arra is koncentrálnunk kellett, nehogy az izzadságfoltokon elcsússzunk– mondta Gurisatti. - Viszont az ezüstérmet kézbe fogva világossá vált, pont az ilyen napok kellenek ahhoz, hogy a végén esélyünk legyen megszorítani, vagy a jövőben esetleg legyőzni az egyeduralkodó amerikaiakat.
Gálicz Péter úgy gondolta, az esélytelenek nyugalmával valahogy leússza a brutális 25 kilométert, aztán már mehet is randizni a barátnőjével.
- Minden testi- és lelki fáradtságon felülkerekedve értem a célba, bronzérmes lettem, amiért hálás vagyok az edzőmnek, az úszótársaknak, a családomnak és a hollandok úszójának, akivel együtt haladva fel tudta zárkózni az élmezőnyhöz.
Gálicz Péter 22 évesen egyértelműen a versenyszám esélyesévé lépett elő, a jövőben ennek az újdonságnak a megértése és feldolgozása a feladat.
Férfi vízilabdacsapatunk tagjai közül Luca Damonte az olasz válogatottal ezüstérmet, míg új igazolásunk, Stylianos Argyropoulos bronzérmet szerzett a görög nemzeti együttessel. A magyar válogatott számára nem sikerült jól a hazai világbajnokság, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton és Vogel Soma a 7. helyet szerezte meg a csapat tagjaként.
Egyik sportolónk sem napozással tölti a nyár hátralevő részét, augusztus végén kezdődik az Európa-bajnokság Splitben, amire átlagosan két hét pihenő után kezdik meg a felkészülést.
Iratkozz fel csatornánkra, hogy ne maradj le a FradiMédia egyetlen videójáról sem: https://www.youtube.com/c/fradimedia
---------------------------------------
Jegy- és bérletvásárlás: https://meccsjegy.fradi.hu/ 👈
Fradi Facebook: https://www.facebook.com/fradi.hu/ 👈
Fradi Instagram: https://www.instagram.com/ftcofficial/ 👈
Fradi TikTok: http://vm.tiktok.com/Udqj5H/ 👈
Fradi Twitter: https://twitter.com/Fradi_HU/ 👈
Fradi Applikáció:
Android: https://goo.gl/NDRD5T 👈
iOS: https://goo.gl/dxEL6e 👈Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031