Thummerer Vilmos vehette át a Magyar Arany ÉrdemkeresztetVideó: Regionális hírek, események:Thummerer Vilmos vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet
Forrás: TV Eger, 2018/03/16 12:45

Thummerer Vilmos vehette át a Magyar Arany ÉrdemkeresztetNyitrai Zsolt javaslatára Thummerer Vilmos egri borász kedden vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén nyújtott át elismeréseket Heves megyei szakembereknek. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének javaslatára magas rangú állami kitüntetésben részesült Thummerer Vilmos, az Egri borvidék itthon és külföldön is elismert borásza. A most kitüntetett szakember, a noszvaji Thummerer Pince alapítója és tulajdonosa a borászati kultúra fejlődését az elsők között mozdította elő Magyarországon. Fazekas Sándor miniszter méltatásában egyebek mellett kiemelte a Thummerer család erőfeszítéseit, törhetetlen akaratát, kiváló szakmaiságát és azt az alázatot, amellyel a szőlőhöz, a borhoz viszonyulnak. Mint hozzátette, az egész borértő társadalom elismeri munkásságukat, ugyanakkor noszvaji pincéjükben a kiváló borok kóstolásán kívül erőt, hitet és magyarságot meríthetnek az oda látogatók. Az ünnepségen több Heves megyei szakember kiváló munkáját is elismerte a földművelésügyi tárca. Fasching Antal Díjat kapott Fister György, a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály főosztályvezető-helyettese, az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát kapta Leic József, az EGERERDŐ Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője. Miniszteri Elismerő Okleveleket vehetett át a minisztertől Juhász Attila és Juhász Péter testvérpár, a Juhászvin Kft. tulajdonosai, ügyvezetői, valamint Varga István, Egerszalók polgármestere.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930