DÖNTÉSEK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS ÜLÉSÉNVideó: Regionális hírek, események:DÖNTÉSEK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS ÜLÉSÉN
Forrás: Globo TV, 2017/10/03 11:45

DÖNTÉSEK A MEGYEI KÖZGYŰLÉS ÜLÉSÉNA Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szeptember 28-án tartotta meg soron következő ülését, amit Török Dezső nyitott meg. A közgyűlés elnöke a legutóbbi ülés óta történt fontosabb eseményekről tájékoztatta a megjelent képviselőket, amelyeken részt vett. Ezt követően javaslatot tett az ülés napirendjére. Testület elé került a megye 2017-2022 közötti környezetvédelmi programja, amelyhez szóbeli kiegészítésként Török Dezső elmondta, hogy az önkormányzat kimagasló és példaértékű munkát végez a környezetvédelem területén. A közgyűlés döntött a Tisza Vízgyűjtő Programrégió Önkormányzati Társulás megszüntetéséről is. Az ülésen a képviselők beszámolót hallgattak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár Bizottság idei első félévi tevékenységéről. Bihall Tamás a kis és középvállalkozások versenyképességéről és digitális felzárkóztatásáról szólt. A kamara elnöke hangsúlyozta azt, hogy a megyében gazdasági növekedés figyelhető meg, reményei szerint ez a sikeres széria a jövőben is ilyen hatékonyan folytatódhat majd tovább, hiszen ők ezen dolgoznak minden nap. Azonban ehhez növelni kell a KKV szektor versenyképességét, valamint biztosítani kell a folyamatos szakember utánpótlást, hiszen ebben nagy hiány van a térségben. Bihall Tamás ehhez hozzátette, hogy van merítési lehetőségük a vállalkozóknak, hiszen 70 ezerre tehető azoknak a munkanélkülieknek és a közfoglalkoztatásban dolgozók száma, akikre megfelelő átképzés után potenciális bázisként tekinthetnek a vállalkozók és a multinacionális cégek is. A képviselők megtárgyalták a megye közlekedéséről szóló napirendet, amelynek keretében a MÁV vezetése részéről megerősítették azt, hogy megkezdődik a Mezőzombor-Sátoraljaújhely közötti vasútvonal villamosítása, mivel ezeknek a munkálatoknak az elvégzésére rendelkezésre áll a szükséges anyagi forrás. Ezzel a beruházással régi álma valósul meg a zempléni térségben élőknek. Zárt ülésen a testület döntött az idei Pro Comitatu és az Alkotói Díjak adományozásáról.
http://globotv.hu/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031