Híradó 2023.05.26.Videó: Regionális hírek, események:Híradó 2023.05.26.
Forrás: Bajai TV, 2023/05/26 18:00

Híradó 2023.05.26.Csütörtökön ismét összeültek a városatyák. A képviselők a városi cégek beszámolói mellett elfogadták a Baja Hangja Kft. idei üzleti tervét, döntöttek az ipari parkban lévő telek teljes áron történő értékesítéséről és plusz támogatásokat is megszavaztak a közművelődési és sport egyesületek számára.
Készítette: Torda Adrienn – Vincze Levente
Megszólalók:
Nyirati Klára, Baja Megyei Jogú Város polgármestere
Kámánné dr. Bari Bernadett, önkormányzati képviselő
László Károly, önkormányzati képviselő
Ezentúl még korszerűbb eszközökkel történhet a káresemények kezelése. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mintegy 2,3 milliárd forintos uniós támogatásban részesült, amelyből új eszközöket vásároltak az önkéntes polgári védelmi szervezetek számára. A beruházás jóvoltából elindulhatott egy speciális búvárképzés, amely lehetővé teszi a különböző hivatásos és önkéntes szolgálatok tagjainak azonos szintű felkészítését.
Készítette: Gál Dominika – Schmidt Kornél
Megszólalók:
Dr. Jackovics Péter, tűzoltó Ezredes, Veszélyhelyzet-kezelési Főosztály vezető, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Szathmári Zsolt, elnök, Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület
Egy letűnt kor képei, a magyar művészeti élet kezdetét jelentő alkotások sorakoznak a Nagy István Képtár falain. A pesti Schöfft festőművész család című kiállítás csütörtökön nyílt meg az egykori Vojnich kúriában, a bajai Türr István Múzeum és a Szabadkai Városi Múzeum közös szervezésében.
Készítette: Sándor Boglárka – Barna Szabolcs
Megszólalók:
N. Kovács Zita igazgató, Türr István Múzeum
dr. Szvoboda Dománszky Gabriella, művészettörténész
dr. Korhecz Papp Zsuzsanna, restaurátor, Szabadkai Városi Múzeum
Nagy sikert aratott a harmadik alkalommal megrendezett Eötvös Kupa. Az Eötvös József Főiskola ezúttal röplabda sportágban várta a csapatok jelentkezését. A tornán középiskolások és főiskolások küzdöttek a vándorserlegért.
Készítette: Moóri Dorottya – Barna Szabolcs
Megszólalók:
Dr. Kiss Zoltán, főiskolai tanár, Eötvös József Főiskola, Pedagógusképző Intézet
Csukor Szabolcs, tanuló, III. Béla Gimnázium
Dardos Detti, tanuló, Szent László ÁMKAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031