Kiszelné Mohos Katali: Tavaszi nagytakarítás NagykovácsibanVideó: Regionális hírek, események:Kiszelné Mohos Katali: Tavaszi nagytakarítás Nagykovácsiban
Forrás: Buda Környéki TV, 2023/03/30 06:15

Kiszelné Mohos Katali: Tavaszi nagytakarítás Nagykovácsiban- Tagadhatatlanul és reményeink szerint visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz Nagykovácsiba is, és ez különböző újsütetű feladatokat ró az önkormányzatra, hogy miket arról a polgármester fog beszélni. Hogy tavaszi nagytakarítás, ez úgy általában beivódott a köztudatba. Nagykovácsiban ez hogyan nyilvánul meg idén?
- Valóban a háztartásokban is rendszeres, hogy tavaszi nagytakarítást tart általában a háziasszony, és ugyanígy Nagykovácsi környékén is szeretnénk tavaszi nagytakarítást tartani.
Szoktunk máskor is, és most az Aktív Magyarország segítségével van lehetőségünk egy egész hónapon keresztül gyűjteni a szemetet, úgyhogy itt nem egy napra korlátozódik a tavaszi nagytakarítás.
Március 21-től az erdők napjától tart egészen április 22-ig, a Föld napjáig ez a takarítási akció. Akár baráti közösségek, utcaközösségek, iskolai osztályok, óvodai csoportok, bármilyen szerveződés, de akár egyénileg is… nincsen megszabva.
Lesz egyébként szervezett közösségi, erdei túrás, szemétszedés is, de ezen kívül lehet teljesen egyéni akciókat folytatni.
Egy nagyon fontos dolog van, hogy fotót kell készíteni a helyszínről és pontosan megjelölni, hogy hol található, hol lettek letéve a zsákok, hogy a NATÜ munkatársai össze tudják szedni és el tudják hozni azt, úgyhogy várjuk a sok-sok fotót.
- A köztudatot tudja-e formálni egy kicsit az önkormányzat, hogy egyre kevesebb szemét felhalmozó legyen, és odafigyeljenek az emberek?
- Ezeknek az akcióknak ez is többek között a lényege. Persze az is nagyon fontos, hogy megtisztítsuk a természetet, de az is fontos, hogy egy szemléletet formáljunk, ezért jó az, ha már óvodás korban, iskolás korban bevonjuk a gyerekeket, a családok együtt végzik ezt, és biztos vagyok benne, hogy aki szedi a szemetet, az legközelebb nem fogja eldobni.
- Ahogy polgármester asszony említette, most volt az erdők napja, ami jórészt fákból áll, na nem feltétlenül almafákból, de idén a tavaszhoz kapcsolódnak az almafák is Nagykovácsiban. Hogyan?
- A Gondos Önkormányzat program keretében most egy almafa akciót hirdettünk. Hároméves oltványokat fogunk hozni, amennyit megrendelnek a nagykovácsi lakosok. Lehet már regisztrálni az önkormányzat honlapján, illetve az én Facebook oldalamon megtalálják azt a nyomtatványt, ahol lehet regisztrálni 2000 forintos egységáron. Április 1-jén lehet majd átvenni ezeket a fákat.
Ahogy mondtam, három éves oltványok, tehát akár már jövő évben teremhetnek, azonnal ültethetők, bevizsgált szabadgyökerű fák, úgyhogy remélem, hogy sok-sok almafa fog itt már virágozni a jövő évben Nagykovácsiban.
- Változnak-e újra a nyitva tartások az önkormányzati intézményeknél?
- Abban az értelemben változik, hogy visszaáll a régi rend áprilistól több intézményünkben is, ahol változás volt a téli időszakban. Az Öregiskolában mind hétfőn, mind pénteki napokon újra nyitva lesznek. A hétvégi programokat is lehet most már ott is szervezni.
A polgármesteri hivatal is pénteken is, a régi nyitva tartás szerint a régi ügyfélfogadási rend szerint fogja fogadni az ügyfeleket.
A NATŰ és a családsegítő egy picit később, április közepén költözik vissza a Pók utca 58.-ba, a régi helyszínre, de újra visszaáll a régi rend minden intézményünkben.
- Remek teával és kávéval fogadnak minket, mikor idejövünk riportot készíteni, de teázásra várják a helyi polgárokat is szokás szerint a teadélután következő állomására.
Mi lesz a téma, kik lesznek a vendégek?
- Március 30-án (csütörtökön) 18.00 órakor lesz a legközelebbi teadélután, ahol egy nagyon fontos témáról szeretnénk beszélgetni, a közlekedésbiztonságról.
Mindannyiunk számára ez egy rendkívül fontos, mindenki tudja itt Nagykovácsiban, hogy milyen tragikus események történtek, és ezek megelőzésében úgy gondolom, hogy csak együttműködve tudunk megoldást találni. Vendégünk lesz Hoffmann Kornél rendőr alezredes őrsparancsnok úr, és vendégünk lesz a forgalomtechnikai tervünk egyik tervezője is.
5 évente kell felülvizsgálni ezt a forgalomtechnikai tervet, éppen most aktuális és fontos, hogy annak a felülvizsgálata úgy történjen meg, hogy valóban a felhasználók által a leghasznosabb, legeredményesebb és a legbiztonságosabb legyen.
Szeretettel várok mindenkit a teadélutánon!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031