A felújított orvosi rendelő bemutatása DunaharasztibanVideó: Regionális hírek, események:A felújított orvosi rendelő bemutatása Dunaharasztiban
Forrás: Buda Környéki TV, 2020/10/24 09:15

A felújított orvosi rendelő bemutatása DunaharasztibanDunaharaszti Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztését célzó pályázaton 167,24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, a Damjanich utca 32. szám alatti Felnőtt Orvosi Rendelő bővítésére és korszerűsítésére.
A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból támogatott projekt 2018. szeptember 24-én kezdődött. A pályázati felhívás céljainak megfelelően a fejlesztés célja az egészségügyi alapellátó rendszer (esetünkben háziorvosi ellátás, fogorvosi alapellátás és az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás) infrastrukturális fejlesztése, az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítése.
A projekt megvalósítása közben történt HÉSZ módosításnak köszönhetően az eredetileg tervezetthez képest is nagyobb átépítés megvalósítása vált lehetővé. A képviselő-testület döntése alapján a bővítés során egy új szinttel bővült az épület, ahol új rendelő helyiségek kerültek kialakításra, valamint átépültek a földszinti rendelők. Megépült az emeletre vezető lépcső és lift. Az átépített épület energetikailag is korszerűsítésre került. A projekt megvalósulásával egy intézményben tud szolgálni a településen működő valamennyi felnőtt alapellátó: 9 (a körzetek számának növelésével immár 10) háziorvos, 3 fogorvos, és az ügyelet. Emellett a kibővült épületben egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok lebonyolítására alkalmas két multifunkcionális helyiség, illetve gyermeksarok is kialakításra került.
A projekt eredményeként az Önkormányzat integrálta valamennyi felnőtt egészségügyi alapellátást, egy mind üzemeltetési, mind betegellátási szempontból korszerű épületben, és korábban hiányzó szolgáltatásokat vezetett be, az ellátottak életkörülményeinek javítása érdekében.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930