Pilvaker: Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltakVideó: Mozielőzetesek, TV műsorok és sorozatok:Pilvaker: Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltak
Forrás: RTL Klub, 2017/03/16 19:45

Pilvaker: Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltakVitatkozhatunk, hogy a szavak forradalma-e, hogy a nagy klasszikus Petőfi, Csokonai, vagy Vörösmarty verseket milyen mértékben lehet modernizálni, de talán elég, ha megnézzük mi történt az elmúlt öt évben. Jött a Halott Pénz, a Punnany Massif, Fluor és a többi rapper, színész, zenész és minden korábbinál közelebb hozták a kötelező magolandót a tinikhez. Hashtag kokárda és hashtag pilvaker - Fluorék pár év alatt érettségi tétellé váltak, nálunk meg idén is szól a magyar nemzeti hip-hop rap.
Márciusi ifjak jól figyeljetek, visszatértek a Pilvakerek. Egy könnyed kis irodalom leckeként rapperek, színművészek és zenészek értelmezték idén is újra nagy költőink sorait és március 15-ről a szavak forradalmával emlékeztek meg. Petőfi, Csokonai vagy József Attila jól ismert sorai laza hip-hop ütemmel kísérve. Wellhello, Punnany Massif, Halott Pénz és sok más hazai rapper verses szövegelése mondhatni új műfajt teremtett.

 


 


Mostanra a fiatalok is rákaptak a Pilvakerre. Nem ritka, hogy egy irodalom órán a srácok átirataival együtt értelmezik a múlt századi verseket. Sőt most már választható érettségi tétel az elrappelt költészet és a 8. osztályosok tankönyvébe is bekerült Juhász Gyula feldolgozásuk.


 


 

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2017 Október »«
2017 Október
HKSzeCsPSzoV
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031