Budapestinfo - Tarlós István, főpolgármester az árvíz-védelemről ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Budapestinfo - Tarlós István, főpolgármester az árvíz-védelemről ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/01/13 09:45

Budapestinfo - Tarlós István, főpolgármester az árvíz-védelemről ... 2.Budapestinfo - Tarlós István, főpolgármester az árvízvédelemről …
A főpolgármester beszámolt a csillaghegyi öblözet árvízvédelme ügyében általa összehívott tudós bizottság munkájáról.
A Fővárosi Közgyűlés sok mindenre nyitott, semmi mást nem akarunk, mint ezt a problémát megoldani. Arra is nyitottak vagyunk, hogy a védmű a kerítések nyomvonalában épüljön. Öt éven keresztül nem arról folyt a vita, hogy a parti változat esetén hol épüljön a védmű, hanem arról, hogy a parti változat legyen vagy a Nánási út – Királyok útja nyomvonal. A Főváros kezdeményezésére az FCSM rendelt még egy, minden eddiginél részletesebb összehasonlító tanulmányt a Nánási úti nyomvonalról, ez február végéig várhatóan elkészül, a tudós bizottság meg fogja vitatni, ennek függvénye a végleges döntés.
Az Aranyhegyi-árok védelmének kiépítése a legközelebbi jövőben megtörténik. Hallhattak zavarkeltő híreket, hogy újra kell terveztetni, de ebből egyetlen szó sem igaz, egy formál-jogi eljárás indult, hivatalból. Annyi volt a probléma, hogy az FCSM úgy bontotta szakaszokra a tendereket, ami nem felelt meg a közbeszerzési előírásoknak, ezért egy minimális, 2,5 milliós bírságot szabták ki a cégre. Szó nincs újratervezési kényszerről, ezek engedélyezett tervek, a kivitelezési munkák elkezdődhetnek és el is fognak kezdődni. Az Aranyhegyi-árok védelme óriási előrelépés lesz, megtörténik a pünkösdfürdői védmű magasítása és a Barát-patak torkolati műtárgyának a megépítése. Az sem zárható ki, hogy a parttal párhuzamos védműszakaszt meg sem kell építeni, „nem biztos, hogy így lesz, de ez is felmerült.
A főpolgármester elmondta: január végéig kapja meg az érintettektől az írásos jelentést arról, hogyan halad az árvíz elleni védekezés előkészítése. A jogszabályoknak megfelelően mintegy két tucat utasítást adtam ki, hogy az előkészületek határidőre történjenek meg, ahol pedig már megtörténtek, ott ezeket ellenőrizzék, minden feladatnak megvan a nevesített felelőse és határideje.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930