XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - Fekete Péter, Novák Katalin - Herczeg Dávid ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - Fekete Péter, Novák Katalin - Herczeg Dávid ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/01/13 09:15

XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál - Fekete Péter, Novák Katalin - Herczeg Dávid ...XII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon - Fekete Péter, főigazgató, Novák Katalin, államtitkár - a Franciaországból hazaérkezett Herczeg Dávid és partnernője, Dorisz ...
A cirkuszművészek tehetséges ifjú generációja mutatkozott be január 12-én, pénteken a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál kísérőrendezvényeként megrendezett Newcomer Showban.
Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Novák Katalin az emberi erőforrások minisztériumának államtitkára, aki emlékeztetett arra, hogy 2018 a családok éve, és ennek az évnek a legfontosabb üzenetei kiemelten megjelennek a manézson kívül és belül egyaránt. A közönség soraiban leginkább három generáció tagjai vesznek részt egy közös programon, a manézsban pedig cirkuszdinasztiák tagjai tanulnak egymástól és örökítik tovább a cirkuszművészet tudományát apáról fiúra.
A Fővárosi Nagycirkusz, az utazócirkuszokkal együtt azonnal csatlakozott a családok éve sorozathoz, és ígértetett tett arra, hogy rendezvényein még nagyobb figyelmet szentel majd a családbarát feltételek megteremtésének. Azt szeretnénk, ha Magyarország valóban egy családbarát ország lenne, ahol bárhova megyünk, a különböző generációk megjelenését mindenhol kedvezményekkel, és a családokhoz való pozitív hozzáállással támogatnák.
Fekete Péter, a fővárosi Nagycirkusz igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, ha a világ legkomolyabb cirkuszi szakemberei Magyarországra érkeznek, akkor kötelességünk, hogy a magyar cirkuszművészetet megmutassuk nekik - A délután arról szól, hogy a fiatal, és éppen itthon tartózkodó, vagy éppen új számot létrehozó művészek megmutathassák tudásukat. Az igazgató köszönetet mondott Kristóf Istvánnak és Kristóf Krisztiánnak, hogy 20 évvel ezelőtt megszervezték az első budapesti cirkuszfesztivált, hagyományt teremtve ezzel, valamint Vincze Tündének, a Newcomer Show rendezőjének.
A Cirkuszfesztivál kísérőrendezvényeként megszervezett program célja, hogy bemutassa a legsikeresebb magyar csapatokat a nemzetközi szakmai közönségnek, hogy ezzel is elősegítse karrierjük beindulását, külföldi szerződéseik létrejöttét.
XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál - 2018. január 8-14.
A Cirkuszfesztivál megnyitó ünnepségén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a cirkuszművészek és a teljes művészeti ág Budapestre figyel, hiszen a magyar seregszemle nyitja meg az európai cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját ünneplő jubileumi év programsorozatát. A magyar cirkuszművészet is komoly múltra tekint vissza, hiszen a 19. század közepén alakult meg. Folyamatos fejlesztése, tradícióinak megtartása mindig fontos volt az ország számára. A magyar cirkuszművészet a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére is felkerült. A miniszter köszönetét fejezte ki a művészeknek, hogy a magyar cirkuszművészetet világszerte ismertté és elismertté tették.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról is beszélt, hogy a Magyar Művészeti Akadémia rangsorában 10 olyan művészeti ág van, amelynek képviselőit a Nemzet Művésze címmel ismerik el, ezek közül egyik a cirkuszművészet. Az elődök munkájának járó elismerésként a megnyitón Pro Cultura Hungarica díjat adott át Endrész László artistaművésznek, a londoni The Blackpool Tower cirkusz igazgatójának több évtizedes munkássága, a magyar cirkuszművészet és artistaművészet népszerűsítése, hagyományainak megőrzése, valamint a fiatal artistatehetségek támogatásának elismeréseként.
Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója beszámolt arról, hogy 20 ország 165 művésze, több mint 30 cirkuszigazgató és menedzser ünnepel ezen a héten Budapesten. A fesztivál az Arany Bohóc díjas Richter Flórián és fia, Kevin, valamint a Rippel Brothers produkciójával vette kezdetét. A fesztivál vasárnap este ünnepi díjátadó gálaműsorral zárul.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031