Wass Albert Emlékest - Wass Albert Örökség Díjak átadása - Dr. Tanka László ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Wass Albert Emlékest - Wass Albert Örökség Díjak átadása - Dr. Tanka László ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2018/01/07 21:45

Wass Albert Emlékest - Wass Albert Örökség Díjak átadása - Dr. Tanka László ... 7.Wass Albert Emlékest - Wass Albert Örökség Díjak átadása
Az ünnepi esemény moderátorai: Nagyváradi-Kis Anna és Joó Géza.
Dr. Tanka László, Panoráma Világklub elnök, Wass Albert Örökség Díj alapítójának köszöntője: Levél Wass Alberthez - Tisztelt Czegei Wass Albert! Kedves Albert Bátyám! Levelem küldöm Budapestről, születésed 110. évfordulójának előestéjén, az elegáns Duna Palota színházterméből, ahol több mint háromszázan jöttünk össze Téged ünnepelni. Hallgatjuk verseidet, felolvasunk írásaidból, nézzük a rólad készült filmet. És megköszönjük mindazok a munkásságát, akik szellemi örökséged továbbvitelében az élen járnak. Gondoltad volna, hogy egyszer majd ekkora lesz a népszerűséged?! Százezrek olvassák írásaidat. Szobrokat állítanak emlékedre. Utcákat, tereket neveznek el rólad. Filmeket készítenek regényeidből, alkotásaidat műsorra tűzik a színházak. Előadók járják műveiddel a világot, 25 órás felolvasóesteket tartanak… Elkészült az Örökségkönyv is, amely a Kárpát-medencében és a nagyvilágban szétszóratott magyarságnak életműved iránti tiszteletét, hatását mutatja be.
Amerikában hamar megtaláltad azt a helyet, ahol a természet közelsége Erdélyre emlékeztetett. Erdők, vizek, madarak, a fák csendje és nyugalma. Egy nagy család tagjaként, négy gyermekeddel talpon tudtál maradni, valamennyiüket sikeresen felnevelted. Közben a magyar kultúra apostolaként jártad a kontinenst pároddal, hirdettétek Erdély és a magyarság igazát.
Bocsásd meg nekünk, hogy menekültként zajlott életed nagy része, s a magyar állampolgárságot is csupán életed végén, egy évre kaptad meg. Bocsásd meg nekünk, hogy életedben nem ismertük el írói nagyságodat, s így nem kerülhetett sor arra, hogy lásd, milyen sok embernek nyújtanak írásaid igazi szellemi táplálékot.
Még mindig vannak közöttünk olyan befolyásos emberek, ellendrukkerek, akik attól félnek, hogy követőidben életre kelnek álmaid, s ezért megpróbálnak elhallgattatni. De mi vagyunk a többség. Akik hálás hűséggel ápoljuk és továbbvisszük azt a szellemi hagyatékot – a hitet Istenben és emberben, egy szép, jó és igaz világban- melyet te adtál örökségül.
Tudjuk, hogy nemzetünk és az egyetemes magyar irodalom legjobbjai között van a helyed. És rövidesen eljön az idő, amikor ezt a helyet hivatalosan és végleg is elfoglalhatod. Mert valljuk, töretlen hittel, emberként és magyarként, hogy a víz szalad, de a kő marad. A kő marad.
Dr. Papp Lajos is ünnepi köszöntőt mondott. Szalóczy Pál laudációban méltatta a Wass Albert Örökség Díjasok érdemeit. Elsőként Dr. Lukácsi Éva Floridából. A díjat átvette: Mihály Jolán. Második díjazott az Újszínház. Átvette a díjat Dörner György igazgató. Harmadik díjazott: Simó József és az Ismerős Arcok közösen. Átvette a díjat Simó József, Nyerges Attila és Leczó Szilveszter.
Ismerős Arcok - Veletek maradok dal. Nélküled című dalt előadta - Ismerős Arcok.
Befejezésül a közösen elénekeltük a Székely himnuszt. A színpadon: Dévai Nagy Kamilla, Papp Lajos, Örökség-díjasok, Vincze B. András, Tanka László, Szabó Sándor tárogatóművész és sokan mások.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031