Turizmusban - Nyugdíjas Szövetkezetek és külföldi munkavállalók - dr. Rolek Ferenc ... 4.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Turizmusban - Nyugdíjas Szövetkezetek és külföldi munkavállalók - dr. Rolek Ferenc ... 4.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/12/04 17:15

Turizmusban - Nyugdíjas Szövetkezetek és külföldi munkavállalók - dr. Rolek Ferenc ... 4.Turizmus-vendéglátásban - Nyugdíjas Szövetkezetek és külföldi munkavállalók - dr. Rolek Ferenc, alelnök MGYOSZ - folytatás ...
Nyugdíjas Szövetkezetek és külföldi munkavállalók a turizmus-vendéglátásban - témában tartottak Konferenciát 2017. december 4-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.
Megtudtuk, hogy a magyar gazdaság legégetőbb problémája a munkaerőhiány, amire rövid távon a nyugdíjasok bevonása jelenti az egyetlen megoldást a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) előadói szerint.
Megnyitó beszédet mondott Sáfár Ferenc alelnök, VIMOSZ. A munkaerőhiányból adódó BKIK teendőkről Krisán László elnök, BKIK beszélt. A magyar idegenforgalom növekedése jóval meghaladja az európai átlagot, a GDP-hez való hozzájárulása és a foglalkoztatottak száma alapján stratégiai ágazat. A munkaerőhiányt már rövid távon kezelni kell, nem lehet, hogy a növekedés emiatt megtorpanjon …
Megismerhettük az MGYOSZ értékelését a munkaerő helyzetről és a nyugdíjas szövetkezetek igénybevételéről dr. Rolek Ferenc alelnök, MGYOSZ által. A munkaerőhiányt már mindenki érzi. Alapvetően demográfiai problémák miatt évről-évre 40 ezerrel kevesebb a munkaképes Magyarországon, 2050-re egymillióval csökken a számuk. Jó kezdeményezés a nyugdíjas szövetkezeti forma.
Munkaerőhelyzet a turizmus-vendéglátás ágazatban címen Gál Pál Zoltán elnök, VIMOSZ tartott előadást. Az új turizmusfejlesztési stratégia szerint az ágazat GDP-hozzájárulását a 2013-as 9,8 százalékról 2030-ra 16 százalékra, a dolgozók létszámát 360 ezerről 450 ezerre kellene növelni, miközben 100 ezren mennek nyugdíjba. További kihívást jelent a külföldi munkavállalás. A képzett munkaerő hiánya már akadályozza a növekedést.
A nyugdíjas szövetkezet beindításának problémáiról és első tapasztalatairól Zsoldisné Csaposs Noémi elnök, Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége beszélt. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet főbb jellemvonásairól Dr. habil Réti Mária PhD egyetemi docens, ELTE ÁJK, a törvényalkotási munkabizottság vezetője adott összefoglalót.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930