Szent Márton napi Libalakoma - Szulló Szabina konyhafőnök ... 3.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Szent Márton napi Libalakoma - Szulló Szabina konyhafőnök ... 3.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/11/07 16:45

Szent Márton napi Libalakoma - Szulló Szabina konyhafőnök ... 3.A Szent Márton-napi legenda újjáélesztése, széleskörű megismertetése és népszerűsítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdette a Szent Márton-napi Libalakomát. A Libalakoma záróeseménye az őszi forgalomélénkítő kampány, amely népszerűsíti a hazai gasztroturizmust és ezáltal belföldi utazásra inspirál.
A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017. november 7-én, a Belvárosi Piacon sajtótájékoztató keretében jelentette be a Szent Márton-napi Libalakoma kampány elindulását.
A sajtótájékoztatót tartották: dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Krasznai Zsófia, nemzetközi borakadémikus.
A Magyar Turisztikai Ügynökség fontos küldetésének tartja, hogy a Szent Márton napjához kötődő hagyományokat újjáélessze, és minél szélesebb körben megismertesse. Ezáltal minél többen tudjanak a Libalakoma és az újbor kóstolásának hagyományáról. Ehhez kapcsolódik legújabb kampányunk, a Szent Márton-napi Libalakoma, melynek célja a magyar liba becsületének helyreállítása - hangsúlyozta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. A Magyar Turisztikai Ügynökség országos felhívásához több száz étterem csatlakozott. A kampány keretében a vendéglátóhelyek a liba köré építik fel menüajánlataikat, emellett fókuszba helyezik a helyi, évszakra jellemző alapanyagokat, valamint az újborokat.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke a Szent Márton-napi tradicionális ételeket és a liba alapú fogások szerepét ismertette a magyar gasztronómiában. Ezt követően Szulló Szabina konyhafőnök a magyar alapanyagok fontosságát emelte ki, két általuk kreált libaétel-különlegességet kiemelve.
Krasznai Zsófia nemzetközi borakadémikus az újbor hagyományáról, jellegzetességeiről, valamint a libaételekhez való párosításáról beszélt.
Az MTÜ átfogó, országos integrált kampányában kiemelten népszerűsíti a Libalakomához csatlakozott vendéglátóegységeket, valamint intenzív kommunikációs kampányt folytat annak érdekében, hogy minél többen kapjanak kedvet, és tervezzenek programot 2017. november 11-re.
A sajtótájékoztatót követően a meghívott gasztro-újságírók Szulló Szabina konyhafőnök szervírozásában különleges liba ételeket kóstolhattak.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930