Turizmus Summit 2017 - Pro Turismo díjat kapott Kovács Dóra Katalin - Brain Bar Budapest ... 12.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Turizmus Summit 2017 - Pro Turismo díjat kapott Kovács Dóra Katalin - Brain Bar Budapest ... 12.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/10/17 16:45

Turizmus Summit 2017 - Pro Turismo díjat kapott Kovács Dóra Katalin - Brain Bar Budapest ... 12.Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől és Guller Zoltán MTÜ vezérigazgatótól a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották.
A kitüntetést Erdei Bálint, a CITYRAMA tulajdonos-ügyvezetője és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke, Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. alapító-ügyvezetője, az első, hazai Michelin csillagos étterem, a Costes alapító-tulajdonosa, Kovács Dóra Katalin, a Brain Bar Budapest tudásfesztivál ügyvezető igazgatója, Széll Tamás és Szulló Szabina, a Magyarország egyik legismertebb séfpárosa, akik, a Bocuse d'Or tavalyi, európai döntőjében az első helyre juttatták a magyar csapatot és Zoób Kati divattervező, a balatonfüredi Anna Bál kulturális arculatának megújítója vehette át.
Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését 2017. október 16-án, a budapesti Művészetek Palotájában. A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották.
Seszták Miklós köszöntő beszédében elmondta, hogy minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programjának elindításával a kormányzat kézzelfogható jelét adta annak, hogy stratégiai ágazatként tekint az évről-évre újabb rekordokat döntő turizmusra. A látványos sikerek az ágazat szereplőinek egyéni teljesítményeiből adódnak össze, ezek jelentik egyúttal a legnagyobb hozzáadott értéket a turizmusban.
2017-ben Pro Turismo-díjjal tüntették ki Erdei Bálintot, aki az egyik legsikeresebb beutaztató iroda, a CITYRAMA tulajdonos-ügyvezetőjeként és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnökeként is kimagasló érdemeket szerzett Magyarország nemzetközi hírnevének erősítésében. A tehetséggondozásban, szakmai közéletben való szerepvállalásával sokat tesz azért, hogy az utazási vállalkozások még inkább felkészülhessenek a XXI. század kihívásaira.
Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. alapító-ügyvezetője második alkalommal kapta meg az elismerést. A Sziget Fesztivállal Magyarország egyik legismertebb turisztikai brandjét építette fel, a 150 ezres látogatottságú Balaton Sound fontos szerepet játszik a Balaton nemzetközi népszerűsítésében. Mindkét fesztiválnak közvetlenül is több százezer vendégéjszakát köszönhet a turizmus.
Kovács Dóra Katalin a Brain Bar Budapest, Európa egyik legnagyobb tudásfesztiváljának ügyvezető igazgatója a nemzetközi utazásokban egyre fontosabb hívószónak, turistamágnesnek számító kreatívipar fellendítésében játszott szerepével érdemelte ki a díjat. A Brain Bar révén Budapestet is azon szellemi fórumok globális desztinációi között jegyzik, ahol a világ legizgalmasabb gondolkodói vitatják meg a jövő üzleti, kulturális és politikai trendjeit.
Pro Turismo-díjban részesült Széll Tamás és Szulló Szabina, Magyarország egyik legismertebb séfpárosa. A 19 éve együtt dolgozó és a magánéletben is egy párt alkotó két szakember a Bocuse d'Or versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért megosztva kapta az elismerést. Rendkívüli teljesítményüknek köszönhetően a gasztronómiai világ ismét felfigyelt Magyarországra. Személyes példájukkal, az utánpótlás nevelésével folyamatosan új lendületet és inspirációkat adnak a hazai szakmának.
Zoób Kati divattervező prémium kollekciói Párizstól, Londonon át Sanghajig a világ fontos kifutóin tették ismertté és elismertté a magyar divatot. Nevéhez fűződik a balatonfüredi Anna Bál kulturális arculatának megújítása is, amely révén jelentős nemzetközi figyelmet kapott a rendezvénynek otthont adó település.
A Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében több mint 1400 turisztikai szakember részvételével zajlott le az első hazai Turizmus Summit 217 Konferencia.
A Konferencia délelőttjén Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, melyből megtudtuk, hogy a kormány 2030-ig 828 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a turizmusnak, továbbá 100 ezer új álláshelyet lát a növekedési pályára álló ágazatban.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930