Big Data - Deutsch Tamás … 5.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Big Data - Deutsch Tamás … 5.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/10/11 09:45

Big Data - Deutsch Tamás … 5.Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a konferenciát megnyitó beszédében elmondta, hogy a magyarországi digitalizáció előrehaladása elképzelhetetlen az internetbiztonságot célzó megoldások nélkül. A Digitális Jólét Program 2.0 szorosan kapcsolódik az internetbiztonság kérdéséhez. Ahhoz, hogy minden magyar polgár a digitalizáció nyertese lehessen, csökkenteni kell az internet biztonságával kapcsolatos félelmeket.
A Digitális Jólét Program és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös szakmai munkacsoportja az ősz végére készíti el a kormányzat számára a konkrét döntési javaslatokat megfogalmazó dokumentumát. A Digitális Jólét Program célul tűzte ki, hogy 2018-ig Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon. E cél elérésénél lehet arra építeni, hogy különböző nemzetközi felmérések szerint a 4G technológiára épülő hazai mobilinternet-hálózat színvonala a világon a harmadik legfejlettebbnek számít.
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes - A digitális gazdaság kiépülésének társadalmi hatásai, az állam és az európai uniós források szerepe ebben a folyamatban.
Major Gábor, az IVSZ főtitkára - A hazai termelővállalatok lehetőségei a Big Data alkalmazásában - Big Data, Big Problem? Kinek a dolga, joga, kötelessége megvédeni a gazdaságban keletkező adatokat?
Kerekasztal beszélgetés: Lehetőségek és veszélyek, szabályozási anomáliák, etikai, adatbiztonsági és -kezelési kérdések, igénybe vehető EU-források. Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnöke, Dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. elnöke, tulajdonosa. Papp Péter, a Kancellár.hu vezérigazgatója. Hegedüs Éva, Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja. Mádi-Nátor Anett, az IVSZ Információbiztonság és Kibervédelem munkacsoportjának helyettes vezetője.
Varga Zsigmond, SAP üzletfejlesztési igazgatója - A Leonardo hatás.
Dr. Tóásó Bálint, a KPMG Legal ügyvédi iroda vezetője - Felkészülés a GDPR-ra – Mit hoz és mit okoz az Európai Unió új adatvédelmi szabályozása?
Fekete Csaba Csongor, a Grape Solutions Zrt. vezérigazgatója - Eljött a chatbotok kora - Mit nem a beszélő-tanuló robotokkal? Jogi és etikai kérdések, gyakorlati válaszok.
Kerekasztal beszélgetés: A hazai vállalkozások adatvédelmi hiányosságai. Mi (lesz) a feladata a cégvezetőknek az adatokra épülő gazdaság korában? A tudatosság, a kockázatfelmérés és a szemlélet ereje. Védelmi trendek, költségek, kockázatok – és megoldások, különös tekintettel az uniós pályázati lehetőségekre. Hogyan lesz a számsorokban elrejtett információból profit? Startupoktól tanulnak a multik (is). Aki kimarad, lemarad? Kiss Balázs Péter, Porsche Hungária IT-vezetője, Dalos Ottó, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója, Csillag Péter, a Starschema Kft. ügyvezető igazgatója, Suppan Márton, a Peak Financial Services vezérigazgatója,
Pertics Richárd, az Opten céginformációs vezetője - Az adatvagyon szerepe az értékesítési folyamatokban
Vojnits Bálint, a GrowthX Európáért felelős piacfejlesztési igazgatója - Adatvezérelt növekedés a gyakorlatban – piacra jutási és piacszerzési tapasztalatok San Franciscóból
A Big Data bűvöletében című konferencia előadói a magyar gazdaság és az állam aktuális adatvédelmi feladatait, a szereplők előtt álló kihívásokat és az arra adható válaszokat elemezték. Megismerhettük az információra, az adatelemzésre alapozott piacszerzési lehetőségeket és a jó gyakorlatokat Magyarországon, az adatvagyon szerepét az értékesítési folyamatokban. Vizsgáltuk a digitális gazdaság kiépülésének társadalmi hatásait, az állam szerepét e téren. Elismert piaci szereplők sorba vették kinek a dolga, joga, kötelessége megvédeni a gazdaságban keletkező adatokat, valamint hogy milyen lehetőségekkel és veszélyekkel kell szembenéznie a piacon versengő cégeknek. Felvetésre kerületek szabályozási anomáliák, az aktuális etikai, adatbiztonsági és -kezelési kérdések, a védelmi trendek, költségek, kockázatok és megoldások Tanácsokkal látták el a résztvevőket miképp kell felkészülni a GDPR-ra. Mit hoz, mit okoz az Európai Unió új adatvédelmi szabályozása a vállalatoknak, mi (lesz) a feladata a cégvezetőknek az adatokra épülő gazdaság korában? A Konferencia szervezője a HG Media. Moderátor: Willin-Tóth Kornélia.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031