MSZP | Tovább mélyül a konfliktus az EU és az Orbán-kormány közöttVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MSZP | Tovább mélyül a konfliktus az EU és az Orbán-kormány között
Forrás: MSZP, 2017/05/26 13:00

MSZP | Tovább mélyül a konfliktus az EU és az Orbán-kormány közöttAz MSZP szerint tovább mélyül a konfliktus az Európai Unió és az Orbán-kormány között azzal, hogy lejárt az Európai Bizottság egyhónapos határideje, amit a felsőoktatási törvény módosítására szabtak.
Ujhelyi István, a szocialisták alelnöke és EP-képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a magyar kormányfő a CEU-törvénnyel kapcsolatban korábban olyan ígéreteket tett, hogy hajlandó a párbeszédre, azonban kabinetje azt mégsem tette meg és nem mutat hajlandóságot a jogszabály változtatására.
"Orbán a közös vesztünkbe rohan" - fogalmazott az ellenzéki politikus, aki felszólította a kabinetet, hogy Magyarország történelmi érdeke miatt működjön együtt az európai közösséggel.
Ujhelyi István közölte továbbá: levélben kérdezte meg Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, hogy szerintük Orbán Viktor valóban az európai értékek mentén politizál-e, továbbra is soraikban akarják-e őt tudni.
Az MSZP EP-képviselője elmondta, az Európai Bizottság a határidő lejárta utáni két hónapban újabb kérdéseket tesz fel a magyar kormánynak, illetve konkrét jogszabály-módosítási javaslatokat is tesz, aminek elmaradása súlyos következményekkel járhat az ország számára. A kormánynak el kell döntenie, hogy az európai közösséggel tart-e, "vagy pedig tovább építi Orbánisztánt" - fogalmazott.
Ujhelyi István emellett szólt arról is, hogy Botka László nem állított olyat, amit Kósa Lajos, a Fidesz-frakcióvezetője napközben tartott sajtótájékoztatóján a szájába adott, vagyis, hogy megválasztása esetén lebontaná a kerítést a déli határon. Botka László ezzel szemben arról beszélt, hogy a kerítésre akkor nem lesz szükség, ha kiépül az Európai Unió közös határvédelmi mechanizmusa és megnyugszik a közel-keleti helyzet - fejtette ki Ujhelyi István, hozzátéve, a déli kerítés törvényes neve: ideiglenes biztonsági határzár.
Ujhelyi István sajtótájékoztatóján megtagadta a válaszadást az Echo Tv riporterének, mivel a médium "közpénzből harácsolt vagyonokból" próbálja meg félrevezetni a lakosságot.
(MTI/mszp.hu)Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031