Küldetések a pénz világában - Pénziránytű Alapítvány ... 7.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Küldetések a pénz világában - Pénziránytű Alapítvány ... 7.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/04/21 17:15

Küldetések a pénz világában - Pénziránytű Alapítvány ... 7.Küldetések a pénz világában – pénzügyi-gazdasági ismeretek tankönyv szerzői …
Küldetések a pénz világában - Dr. Áder János, köztársasági elnök saját családjának pénzzel kapcsolatos élményeiről is beszélt a Pénziránytű Alapítvány 2017. április 21-i rendezvényén a Magyar Nemzeti Bank Teátrumában, ahol a 7-8. évfolyamos általános iskolások számára kifejlesztett pénzügyi ismeretterjesztő tankönyv és munkafüzetet mutatták be.
Dr. Áder János szerint az új, iskolásoknak szóló könyv tudatos pénzügyi gondolkodásra és két bölcsességre neveli a diákokat. Az egyik, hogy addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér, a másik pedig az, hogy sok kicsi sokra megy. A devizahitelek kapcsán elmondta 1,3 millió család volt érintett és „az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér, nem biztos, hogy érvényesült. Ez a két népi bölcsesség mindenkinek segítséget jelenthet.
Dr. Matolcsy György MNB elnök szerint a nyugati értékrendben a gazdagság mindent megelőz, a keletiben az egészség, a gazdagság és a bölcsesség hármasa jellemző. Ha unokáink megtakarítanak, akkor gazdagabbak lesznek. Mi magyarok akkor leszünk sikeres nemzet, ha megtanulunk bölcsen megtakarítani. A magyarok 40 százaléka nem tud megtakarítani. Amerikában ennél is többen vannak, csaknem az emberek fele, akiknek nincs félretett pénzük. A britek 31 százaléka nem rendelkezik megtakarítással. A vezető nyugati országokban a pénzügyi megtakarítás ugyanolyan rosszul áll, mint ahogy Magyarországon. Ezzel a kiadvánnyal bölcsebbek, gazdagabbak és egészségesebbek lehetünk.
Hergár Eszter, aki a Pénzügyi Kultúra Nagykövete, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta májustól 60 ezer példányban, ingyenesen elérhető lesz az új tankönyv, de ennél igény szerint többet is képesek lesznek rendelkezésre bocsátani. Noha 2012 óta jelentős javulást láthattunk a magyar családok pénzügyi tudatosságában, de négyből három család még mindig egyáltalán nem készít költségvetést, ez jelentősen elmarad az uniós átlagtól …
Dr. Palkovics László, az Emberi Erőforrás Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára szerint a kutatások alátámasztják, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretei nem túlzottan magasak. Ha mi sem jövünk ki a jövedelmünkből, nem várhatjuk el, hogy a fiatalok a pénzügyi tudatosságot szüleiktől meg tudják tanulni. Értessük meg a pénzügyi válságot, a brókerbotrányt és a hitelcsapdát is!
Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára hangsúlyozta ez a könyv hozzásegít ahhoz, hogy a diákok eldönthessék, bérből és fizetésből akarnak-e élni vagy vállalkozni szeretnének. Ez a tudás, amit elkezdenek megszerezni a hetedik évfolyamban, kritikus lesz abból a szempontból is, hogy milyen jövőt választanak maguknak.
A tananyag újdonsága, hogy egy kalandjáték keretei között mozgósítja a diákokat küldetések, különböző élethelyzetek megoldására. Élményszerűen, interaktív módon szól a gyerekekhez, szuperhősökkel és gyermekszereplőkkel. A tankönyv készítése során a tankönyvíró csapatot pedagógiai és közgazdász szakértők támogatták. A koncepciót és a formai megjelenést 2016 nyarán diákokkal és tanárokkal is tesztelte az Alapítvány. Ezután az elkészült leckéket közel tíz, az ország eltérő fejlettségű, kisebb és nagyobb településén található általános iskolájában végzett próbatanítások tapasztalatai alapján finomították.
A tankönyv digitális formában is letölthető.
Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031