Életre kelt avarok kiállítás ...Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Életre kelt avarok kiállítás ...
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/03/20 20:45

Életre kelt avarok kiállítás ...ÉLETRE KELT AVAROK - RÉGÉSZETI KIÁLLÍTÁS
A Magyar Nemzeti Múzeum "Életre kelt avarok" című régészeti kiállítása egy nemzetközi tudományos projekt eredményeinek első, látványos bemutatója.
Vándorló népcsoportok, új vallási eszmék térhódítása, átalakulóban lévő társadalmi és politikai rendszerek – a kora középkori Európa közelebb áll modern világunkhoz, mint gondolnánk. Ezért született meg az Európai Unió támogatásával a CEMEC projekt, melynek célja, hogy hét európai ország múzeumi és kulturális intézményei - köztük a Magyar Nemzeti Múzeum - kora középkori gyűjteményeiből válogatva, kiemelkedő műtárgyak segítségével keresse meg e színpompás európai mozaik egymáshoz illeszkedő darabjait. Az "Életre kelt avarok" című tárlat, amelyen a Kárpát-medence kora középkora kerül a középpontba, a CEMEC projekt során 2017 és 2019 között megrendezendő három nagy nemzetközi kiállítást (Amszterdam, Athén és Bonn) megelőző kisebb, regionális bemutatkozó alkalmak egyike.
Az “Életre kelt avarokat” a 21. század legkorszerűbb technikája - interaktív panoramikus idővonal, holografikus kivetítések, 3D modellek, fény- és hangeffektek - viszi közelebb a látogatókhoz. Az április közepéig nyitva tartó kiállításhoz a Kelts életre egy avar falut! című családi program kapcsolódik szombatonként, illetve kurátori tárlatvezetésekre is számíthatnak a látogatók.
Készítette: Krónika Videómagazin: Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2017 Október »«
2017 Október
HKSzeCsPSzoV
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031