Kossuth Zsuzsanna Emlékév 2017 - Magyar Ápolók Napja - Vártokné Fehér Rózsa ... 2.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Kossuth Zsuzsanna Emlékév 2017 - Magyar Ápolók Napja - Vártokné Fehér Rózsa ... 2.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2017/01/11 16:45

Kossuth Zsuzsanna Emlékév 2017 - Magyar Ápolók Napja - Vártokné Fehér Rózsa ... 2.Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna emlékévet. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc a magyar történelem egyik legfontosabb eseménye, mégis kevés figyelem övezi Kossuth Zsuzsannát, aki aktívan segítette bátyja, Kossuth Lajos munkásságát, vállalva ezzel a megtorlásokat, a börtönévek nehézségeit.
Az emlékév egyik fő célja, hogy mindenki megismerhesse a magyar ápolók példaképét, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején, mint országos főápolónő olyan úttörő és előremutató változásokat hozott létre, ami a világon elsőként hazánkban valósult meg.
A sajtóesemény résztvevői: Bugarszki Miklós – a Magyar Ápolási Egyesület elnöke és Vártokné Fehér Rózsa – a Magyar Ápolási Egyesület alelnöke. A tájékoztatót 2017. január 11-én tartották a Szent Rókus Kórház Rendelőintézet, előadótermében.
Minden magyar ápoló számára egyik legnagyobb örömünnep kell, hogy legyen február 19-e, mivel 2014 óta ez a jeles nap a Magyar Országgyűlés határozatával is megerősítve, hivatalosan a Magyar Ápolók Napja lett.
Célunk, hogy minden kolléga és a társadalom tagjai is ismerjék meg a magyar ápolók példaképét, a magyar történelem azon nőalakját, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején az események véres káoszában, mint országos főápolónő olyan minőségű, előremutató változást hozott létre, ami a világon elsőként hazánkban valósult meg.
Kossuth Zsuzsanna szellemi hagyatékának felismerése a feladatainkra is figyelmeztet bennünket, amiből erkölcsi kötelességünk tanulni, és ezt az örökséget a kornak megfelelően kell feldolgozni és továbbadni. Hősies, önfeláldozó tettei alapkövei voltak a hazai ápolás fejlődésének.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepe minden magyar ember számára az év egyik legfontosabb eseménye, mégis kevés figyelem övezi a szabadságharc egyik nagyasszonyát, Kossuth Zsuzsannát, aki aktívan segítette bátyja, Kossuth Lajos munkásságát, vállalva ezzel a megtorlásokat, a börtönévek nehézségeit.
Mi tudjuk, hogy amit Kossuth Zsuzsanna tett Magyarországért, a nemzetért, a sebesült betegek ellátásáért, az olyan nemes szolgálat, amelyet csak nagy elhivatottsággal, önzetlen alázattal, nagy akaraterővel és emberért küzdő tehetséggel és tudással érhető el. Hőseinkre emlékeznünk kell. Tetteiket elfeledni nem hagyjuk, nem engedjük, hogy a feledés homályába merüljön az a személy, aki egész életét a nemzet és az emberiség szolgálatába állította.
Kossuth Zsuzsanna mindenkor példakép a magyar ápolók és a jövő generációk számára. Ő volt az a tragikus sorsú nő, aki bizonyította emberségét, bátorságát, a haza iránti hűségét, szakmai alázatát, szervező készségét, kreativitását, széleskörű műveltségét. Aki olyan maradandó cselekedetet valósított meg, mely jóval megelőzte saját korát.
A sajtótájékoztatót vezette Nagy Ákos.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031