MÁV-START - FLIRT Projektzáró esemény fényét emelte Danny Blue produkciója …6.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:MÁV-START - FLIRT Projektzáró esemény fényét emelte Danny Blue produkciója …6.
Forrás: Közéleti Gazdasági Krónika, 2016/12/19 18:15

MÁV-START - FLIRT Projektzáró esemény fényét emelte Danny Blue produkciója …6.Máv-Start - Flirt villamos motorvonat-beszerzés projektzáró rendezvény. Az ünnepi esemény fényét emelte Danny Blue mentalista, előadóművész, tréner és író produkciója, amely illeszkedett a vasúttársaság stílusához, megújult üzenetéhez. Budapest, Hatvan, Füzesabony, Eger - a MÁV-Start egyik új vonala.
A MÁV-START Zrt., a szolgáltatás minőségének javítása érdekében, az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával újabb FLIRT villamos motorvonatokkal bővítette járműparkját. Csépke András, a MÁV-Start vezérigazgatója a 2016. december 19-i ünnepi projektzáró eseményen Mariott Budapest City Centerben bejelentette, hogy 123 Flirt motorvonattal a MÁV-Start rendelkezik Európában a legnagyobb egységes villamos flottával, melynek hatására idén 3 millióval növekszik az utaslétszám az előző évhez képest.
Az alacsonypadlós villamos motorvonatok beszerzésről még 2015. júliusban írt alá szerződést a vasúttársaság és a Stadler Bussnang AG. Az egyenként 5,788 millió euróba kerülő járművek beszerzését a Közlekedési operatív programban és az Integrált közlekedésfejlesztési operatív programban 85 százalékban uniós támogatásból és 15 százalékban hazai költségvetésből fedezte a vasúttársaság.
A korszerű, akadálymentes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok összesen 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük 160 km/óra. A motorvonatok a kor követelményeinek megfelelően korszerű utas tájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas, kerekes-székek és kerékpárok fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható WIFI-vel mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek A járműveket a gyártó ETCS2 vonatbefolyásoló rendszerrel is ellátja, amely lehetővé teszi, hogy az európai uniós forrásokból felújított vasútvonalakon is 160 km/h sebességgel közlekedhessenek.
Várhatóan még további negyven vonatot vásárol a társaság, melyre a kormány már elkülönített 150 milliárd forint uniós forrást, amit Lázár János, Miniszterelnökséget vezető minisztertől tudtunk meg a Kormányinfón.
Készítette: Krónika Videómagazin. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Közéleti Gazdasági Krónika.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2017 November »«
2017 November
HKSzeCsPSzoV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930