Lehet-e kultúrát fenntartani egy olyan világban, ahol a hatalom fékezi azt? - Dalos GyörgyVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Lehet-e kultúrát fenntartani egy olyan világban, ahol a hatalom fékezi azt? - Dalos György
Forrás: Klubrádió, 2023/06/01 14:15

Lehet-e kultúrát fenntartani egy olyan világban, ahol a hatalom fékezi azt? - Dalos György"1956 szeptemberében az utcát, ahol általános iskolánk állt, Sztálin útnak nevezték, a népfelkelés napjaiban az elesett hősök tiszteletére megkapta a Magyar Hősök útja nevet, ezt az elnevezést azonban a népfelkelést ellenforradalomként megbélyegző kommunista rezsim nem fogadhatta el. Így az 1957 júliusában kiállított hetediket év végi bizonyítványomban ugyanennek az iskolának a címe már így szerepelt: Népköztársaság útja”- mesélte el köszönő beszédében Dalos György, Berlinben élő magyar író a nemrég neki ítélt Heinrich Mann díja átvételekor a Berlini Művészeti Akadémián. Dalos György lesz a Dobszerda vendége, akit készülő regényéről is kérdezek, amelyben a Körülmetélés című egyik első kötetében megismert nagymamájával vitázik az ukrajnai háború kezdetén, és persze a héten zajló Artistic Freedom című konferencia is szóba kerül, amelyen előadást tart.
Ez a műsor is a hallgatók támogatásával jött létre. Köszönjük!
Honlapunk - cikkekkel, hírekkel, műsorarchívummal és élő adással: https://klubradio.hu
Iratkozzon fel a csatornánkra: https://bit.ly/KlubradioYouTube
Lájkoljon minket a Facebookon: https://www.facebook.com/klubradio
Kövessen minket az Instagramon: https://www.instagram.com/klubradio/
A Klubrádió élő adása a YouTube-on: https://youtube.com/c/klubradiotv/liveAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Június »«
2024 Június
HKSzeCsPSzoV
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930