Ezen a héten is új résszel jelentkezik a Másrészről! Tartsanak velünk csütörtökön 19:00-kor!Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Ezen a héten is új résszel jelentkezik a Másrészről! Tartsanak velünk csütörtökön 19:00-kor!
Forrás: Klubrádió, 2023/02/06 19:15

Ezen a héten is új résszel jelentkezik a Másrészről! Tartsanak velünk csütörtökön 19:00-kor!Amikor földtulajdonról, mezőgazdaságról beszélünk, nehéz nem aktuális történésekről szót váltani - az utóbbi hónapok aszályai, a szomszédos háború, valamint a folyamatban lévő pénzügyi válság miatt napjainkban ezer és egy gond sújtja a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeriparunkat. Nagy vitákat és társadalmi feszültségeket okozott az, amikor a Fidesz kormány elkezdte a magyar földeket értékesíteni, a földtulajdonhoz való hozzájutás menetét pedig különböző jogszabályokkal szándékosan bonyolulttá, átláthatatlanná tette. Ennek eredményeként a műkörmösöktől az ügyvédeken keresztül nagyon sokan jutottak földtulajdonhoz. Már most látjuk, hogy a 2023-as költségvetésben a kormány jelentős összeget állított be újabb földeladásokkal. De hol van még szabad föld? Vajon a kormány a természetvédelmi területeket és az erdőket is piacra verné? A másrészről 2023. február 9-i adásában Rózsa Péter szakértő vendégeivel, Dr. Mizik Tamással, valamint Dr. Maár Andrással többek között arról beszélget majd, hogy mi az alaphelyzet, hogy alakultak ki a jelenlegi állapotok, milyen típusai vannak ma a földtulajdonnak, kik mennyit termelnek? Más európai országok olyan racionális és szakmai alapon végig gondolt földgazdálkodási szisztémát követnek, amelyben azok művel(het)ik a földeket, akik értenek is hozzá. Az adás fő kérdése az lesz, hogy a mostani magyar rendszer miért nem ezekre az alapokra épül? Tartsanak velünk ezen a héten is!
Másrészről: Rózsa Péter közéleti vitaműsora:
-új rész: február 9., csütörtök 19:00
-ismétlés: február 10., péntek 15:00
-YouTube: február 13., hétfő 18:00
Honlapunk - cikkekkel, hírekkel, műsorarchívummal és élő adással: https://klubradio.hu
Iratkozzon fel a csatornánkra: https://bit.ly/KlubradioYouTube
Lájkoljon minket a Facebookon: https://www.facebook.com/klubradio
Kövessen minket az Instagramon: https://www.instagram.com/klubradio/
A Klubrádió élő adása a YouTube-on: https://youtube.com/c/klubradiotv/liveAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031