Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosábanVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában
Forrás: Mi Hazánk Mozgalom, 2022/12/04 18:45

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosábanFelbomlott az elvtelenül egyesült szivárványkoalíció az ország ötödik legnagyobb önkormányzatában, a legnépesebb kerületben, Újbudán, ami polgármesteri szempontból a DK legnagyobb szerzeménye, illetve kifizetőhelynek használták, azonban miután összevesztek a koncon, a működésképtelenné vált önkormányzat feloszlatását terjeszti elő a Mi Hazánk képviselője a testületben – jelentette be Novák Előd országgyűlési és Szecsődi Patrik önkormányzati képviselő.
Először, múlt hónapban a Jobbikot dobták ki a szivárványkoalícióból, miután felmérték, hogy a következő ciklusban már úgysem lesz Jobbik, most pedig már nincs szükség rá, minek fizessék hát bizottsági elnökként? Leváltották, a viszony elmérgesedett, sőt kiszélesedett a front. László Imre DK-s polgármester ugyanis ezután bejelentette, hogy a következő ciklusban is szeretne polgármester lenni (pedig a Momentum nyerte az országgyűlési előválasztást mindkét újbudai körzetben, ezért már dörzsölték tenyerüket). A DK-s polgármester kabinetvezetőnek, illetve kabinetvezető-helyettesnek két bukott politikusbűnözőt, Molnár Gyulát és Lakos Imrét kérte fel, azonban a koalíciós társak megzsarolták: ha kitart jelölésük mellett, akkor nem biztosítják a többséget a működéshez. Az ultimátumot a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP képviselői írták alá (a kusza viszonyokra jellemző, hogy az egyik MSZP-s képviselő nem, ugyanakkor egy DK-s is szembefordult).
Novák Előd volt újbudai önkormányzati, ma országgyűlési képviselő rávilágított: álságos a Momentum tiltakozása, mert néhány hónapja a párt is megszavazta például, hogy a legfontosabb, vagyonkezelő bizottság tagjainak számának növelésével biztosítsanak helyett ott az egyébként nem is önkormányzati képviselő Lakos Imrének, akinek politikusbűnözői múltját is ismertette.
Most pedig feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét, a helyi önkormányzati frakció is két részre szakadt. Frakcióvezetőjüket már többször leváltották ebben a ciklusban, jelenleg a harmadikkal próbálkoznak az ország ötödik legnagyobb önkormányzatában. A balliberális szivárványkoalíció és a Fidesz többször kiegyezett a háttérben, folyamatosan növelik a fizetett pozíciók számát önmaguk számára. A megduplázott, rekordszámú alpolgármester fizetését pedig a törvényi maximumban határozták meg, ezekre is egyedüli képviselőként szavazott nemmel a Mi Hazánk politikusa, a Fidesz támogatta.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930