Foglalkozunk nőügyekkel: Nők a politikábanVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Foglalkozunk nőügyekkel: Nők a politikában
Forrás: 888.hu, 2022/11/12 00:45

Foglalkozunk nőügyekkel: Nők a politikábanÚj szemlélet, teljesen más fókusz: Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke ezt az új szemléletet, friss energiát hozta magával és nem úgy tűnik, mint aki engedni akar ebből – legalábbis hivatalában töltött első fél éve ezt mutatja. Aki az államfői tisztséget tölti be Magyarországon, azt könnyen minősíthetik azzal, hogy tisztsége és ereje csak szimbolikus. Novák Katalin első fél évében mindent megtett azért, hogy erre rácáfoljon, miközben személye a nők számára igazi és erőteljes szimbólummá vált: olyan feminizmust jelenít meg, amiben nem kell választani, amiben meg lehet élni nőként a női, az anyai és a karrier szempontokat is, anélkül, hogy állást kelljen foglalni valamelyik mellett, választani kelljen közülük. Bár a bizonyítványát nem állíthatjuk ki fél év után, azt mindenképpen elmondhatjuk róla, hogy aki ennyire aktív, a mosolyával ajtókat tud nyitni a magyar álláspont előtt, miközben nem ahhoz képest, hanem annak is köszönhetően kíván jó köztársasági elnöke lenni Magyarországnak, hogy nő, az biztosan magasra teszi a lécet, nőként pedig biztos lehet benne, hogy többen figyelik árgus szemekkel, ahogyan megugorja.
Lehet egy nő jó politikus, erős vezető? Szükségszerűen elférfiasodnak a nők a férfiak uralta politika világában? Ahhoz képest vagy annak ellenére lehet jó vezető valaki, hogy nő? Mi a helyzet a női politikusok „tipikusan női” tulajdonságának közéletre gyakorolt hatásaival? Vannak-e egyáltalán tipikusan női tulajdonságok vagy ezek csak üres sztereotípiák?
A Foglalkozunk nőügyekkel podcast házigazdája, Fodor-Horváth Zsófia pszichológus elemezte a nők helyzetét a politikában Őry Marianna külpolitikai újságíróval.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Március »«
2024 Március
HKSzeCsPSzoV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031