Dühöngő: Ha nem hiszel semmiben, akkor csak rombolni tudszVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Dühöngő: Ha nem hiszel semmiben, akkor csak rombolni tudsz
Forrás: 888.hu, 2022/11/03 13:15

Dühöngő: Ha nem hiszel semmiben, akkor csak rombolni tudszCsomag érkezett a 888.hu szerkesztőségében, amelyben egy „Szia főispánom” feliratú póló volt. Mint ismert, 75 év után a kormány ismét bevezette egyik legősibb magyar tisztséget, a kormánymegbízottakat ugyanis főispánokká nevezték ki. Közel ezer évig kísérte végig a magyar történelmet az ispánok tisztsége, amit csak a náci és a kommunista diktatúrák roppantottak meg, majd töröltek el. Minek lehet értékelni ezt a döntést: történelmi jóvátétel vagy múltban révedezés? Miért fontosak a szimbólumok a politikában és a mindennapi életben? A szimbólumok, a rituálék, szokások, ünnepek a közösséghez tartozás, a társas identitás kifejezésének fontos eszközei. Az, hogy a jobboldal szimbólumai mélyek és nem csak divatos, átvett trendek annak az az oka, ami úgymond a sikerrecept is, amit annyira kutatnak a baloldalon: itt van egy olyan erős, összetartó halmaz, egy mag, akik hisznek valamiben (pl. nemzet, család, kereszténység) és eköré a hit köré építenek fel egy életet, ehhez illeszkedő életmódot, és ezáltal a a szimbólumaik megtelnek tartalommal. Míg a baloldalon lehet hogy könnyebben fogyasztható, az aktuális trendeknek megfelelő új, modern jelek vannak (pl. kockás ing, szivárvány zászló), de ezek politikai céllal teremtett, felvett jelek, ezek alá szerveznek közösséget. A Dühöngő e heti vendége: Fodor-Horváth Zsófia, pszichológus, a 888.hu munkatársa volt.Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930