Mekkora a baj az oktatás területén? - Realitás a Klubrádióban (2022.07.01.)Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Mekkora a baj az oktatás területén? - Realitás a Klubrádióban (2022.07.01.)
Forrás: Klubrádió, 2022/07/04 18:45

Mekkora a baj az oktatás területén? - Realitás a Klubrádióban (2022.07.01.)Az oktatás, a pedagógusok és azon belül is az egyházi kezelésben lévő iskolában dolgozó tanárok helyzetéről volt szó. Miért hagyott alább az egyházak lelkesedése új iskolák befogadását illetően, illetve azt, hogy mit gondol az oktatáskutató a közoktatás iránti ideológiai elvárásokról? Mekkora a baj az oktatás területén? Mivel elégedetlenek leginkább a pedagógusok? Ha tényleg olyan nagy a probléma, miért nem tudnak egységesen kiállni magukért a tanárok és az óvodapedagógusok? Hogyan jutottunk el odáig, hogy az oktatásért is felelős belügyminiszter egyértelműnek mondja a pedagógusbérek emelésének szükségességét, aztán a „nem ígérek semmit, és azt betartom” mondattal le is zárja a témát? Miért méltatlan − és alaptalan − a tanárok fejéhez vágni a nyári fizetett szabadságukat? Valós, vagy téves az a közvélekedés, miszerint az egyházi iskolák túl vannak finanszírozva az államiakhoz képest? Miért nem elsősorban a pedagógusok életkörülményeiről szól a pedagógusfizetések körüli vita? Miért nem lát rövidtávon sok esélyt egyik szakember sem a kormányzattal történő érdemi előrelépésre? Utoljára a Pokorni Zoltán-féle minisztérium volt képes arra, hogy struktúrájában átlássa a teljes oktatási rendszert, óvodától a felnőttképzésig. Pontosan modellezték, ha valahol belenyúlnak, az milyen hatással lesz az egész rendszerre. Valóban gyökeres fordulatra volna szükség, látva más országok sikeres oktatási modelljeit? Igazuk van azoknak, akik azt állítják, hogy valamiért a kormányzat ki nem mondott érdeke a színvonaltalan közoktatás?
A Rózsa Péter műsorvezető beszélgetőtársai: Ercse Kriszta, oktatáskutató; Lakatos Máté, a Szent Imre Gimnázium tanára és Törley Katalin, a Kölcsey Gimnázium tanára.
Az adás hanganyaga: https://www.klubradio.hu/archivum/realitas-politikai-utkereses-2022-julius-01-pentek-1500-26104
Ez a műsor is a hallgatók támogatásával jött létre. Köszönjük!
Honlapunk - cikkekkel, hírekkel, műsorarchívummal és élő adással: https://klubradio.hu
Iratkozzon fel a csatornánkra: https://bit.ly/KlubradioYouTube
Lájkoljon minket a Facebookon: https://www.facebook.com/klubradio
Kövessen minket az Instagramon: https://www.instagram.com/klubradio/
A Klubrádió élő adása a YouTube-on: https://youtube.com/c/klubradiotv/liveAz objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930