Mit és miért bombáztak az oroszok Kárpátalján? – Politikai Hobbista Szörényi Leventével 2022.05.04.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Mit és miért bombáztak az oroszok Kárpátalján? – Politikai Hobbista Szörényi Leventével 2022.05.04.
Forrás: PestiTV, 2022/05/04 23:15

Mit és miért bombáztak az oroszok Kárpátalján? – Politikai Hobbista Szörényi Leventével 2022.05.04.Az oroszok szétlőttek egy elektromos berendezést Kárpátalján, azon belül is Volócon. Hogy miért ott és miért azt támadták, arra a Hobbista részletes magyarázattal szolgált a műsorban. Két fontos spoiler: a szlovákok szállítottak arra hadianyagot és annyira messze van mindentől, annyira kietlen tájon, hogy hónapokra elzárták ezt az utánpótlási útvonalat.
Azt beszélik, hogy egy kanadai tábornok is fogságba esett Mariupolban. Miután elkezdtek erről beszélni, a kanadai kormány rögtön tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy az illető már nem tábornok, mert április 5-én lemondott egy ‘94-es zaklatási vád miatt. Utána teljesen önszántából Ukrajnába utazott, hogy az Azovsztál pincerendszerében folytassa civil életét. Hihető? Ezt majd a nézők eldöntik.
De aki ezt elhiszi, az azt is, hogy Polina tényleg létezik. Polinát a BBC mutatta be a briteknek, mint Magyarországon tartózkodó ukrán menekültet, és mint akinek rendkívül rossz véleménye van az országról, a magyarokról és a magyar médiapluralizmusról. Igen, a menekültek már csak ilyenek: megérkeznek, rögtön világos képet kapnak a magyar médiahelyzetről, majd pont találkoznak egy brit újságíróval, akinek elpanaszolják a sérelmeiket.
Másfél évet kellett rá várni, de megérte: Szörényi Levente volt a Hobbista vendége! 22 perc persze nagyon kevés egy ekkora életműből akár csak egy-két szösszenetet kiragadni, de azért futotta egy-két nagy sztorira. Például hogy az István, a Király megszületésének fontos inspirátorai közé tartozott egy válás és egy üveg vörösbor. Meg hogy a pártállam azért engedte bemutatni a darabot, mert Istvánban Kádár Jánost, Koppányban pedig Nagy Imrét látták. De szóba került a betiltott szólólemez, az “Utazás” is, amelynek eredeti kiadása mindössze fél napig volt a boltokban; ennek a borítója ugyanis nem ment át a pártállam szűrőjén. Pontosabban átcsúszott, de amikor rájöttek, hogy mit ábrázol, pánikszerűen bevonták a boltokból. Ezért cserél manapság gazdát 100 ezer forintért a lemezbörzéken. És hogy mit gondol a mai Szörény Levente a magyar őstörténetről, az István-Koppány szembenállásról, illetve hogy valóban ő tervezte-e az MDF egykori logóját… nézzétek végig a műsort!
"Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!"Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930