Semmi nem indokolja, hogy börtönkórházban kellett meghalnia a végstádiumú rákos történelemtanárnakVideó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Semmi nem indokolja, hogy börtönkórházban kellett meghalnia a végstádiumú rákos történelemtanárnak
Forrás: 444.hu, 2022/04/16 17:15

Semmi nem indokolja, hogy börtönkórházban kellett meghalnia a végstádiumú rákos történelemtanárnakAz 54 éves miskolci történelemtanár, Kertész Ferenc, 2020. június 13-án zavartan kezdett el viselkedni. Szomszédai aggódtak érte, ezért hívták a központi segélyhívót.
A kiérkező rendőrök nem ismerték fel, hogy egy zavart emberrel van dolguk, Ferencet lefújták gázspével és betörtek a lakásába. A tanár egy üres borosüveget szorongatott a kezében, ez a dulakodás közben összetört és megsebesítette az egyik rendőrt is.
Annak ellenére, hogy a rendőr sérülése saját bevallása szerint is csak kisebb karcolás volt, hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat.
A toxikológiai vizsgálat kimutatta, hogy Ferenc a letartóztatása idején nem állt alkohol vagy más szerek hatása alatt. Hogy mi okozta zavart állapotát, nem derült ki egyértelműen, mert Ferenc az elhúzódó eljárás alatt meghalt.
A letartóztatás után derült ki, hogy a férfinak rákja van. A daganat egész testében szétterjedt, ezért utolsó napjaiban már beszélni sem tudott. Másfél év fogva tartás után egy börtönkórházban halt meg, szeretteitől is csak online tudott elbúcsúzni.
Védője az eljárás ideje alatt többször kérvényezte, hogy a végstádiumú Ferencet helyezzék házi őrizetbe vagy közkórházba, hogy édesanyjával, testvérével és barátaival találkozhasson. A bíróság ezt annak ellenére megtagadta, hogy az elmeorvosi szakvélemény szerint Ferenc beszámíthatósága helyreállt.
Ferenc ügyvédei és családja még halála után is azért küzdenek, hogy rámutassanak a magyar igazságszolgáltatás súlyos tévedéseire. Bátyja, Kertész László a Magyar Helsinki Bizottság segítségével a strasbourgi bírósághoz fordult.
Szabad sajtó nélkül nincs demokrácia. Nélküled nincs szabad sajtó.
Csatlakozz te is a 444 Körhöz: https://kor.444.hu/
Könyvek és magazinok: https://kor.444.hu/shop/
https://www.444.hu/
https://www.facebook.com/444.hu/
https://www.instagram.com/negynegynegy/Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930