Aki Magyarországra jön alkotni, az előbb utóbb magyarrá válik – Baán László a Boomerlázadásban 2021.11.08.Videó: Hírek, hírvideók, aktuális események, politika, belföld és külföld:Aki Magyarországra jön alkotni, az előbb utóbb magyarrá válik – Baán László a Boomerlázadásban 2021.11.08.
Forrás: PestiTV, 2021/11/08 23:45

Aki Magyarországra jön alkotni, az előbb utóbb magyarrá válik – Baán László a Boomerlázadásban 2021.11.08."Budapest úgy alakult ki, hogy a magyarok és a Magyarországot szerető emberek, akik gyakran ide is költöző és itt tovább élő külföldiek voltak, ők építették olyanná, hogy a fővárosunk a világ egyik legszebb kulturális nagyvárosa lett." - mondta Baán László a november 8-ai Boomerlázadásban. A Liget Projekt miniszteri biztosa és a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a műsorban kifejtette, hogy a Liget Projekt keretén belül már 200 ezer négyzetmétert felújítottak, több intézmény már elkészült, a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum pedig jövő év elején kerül átadásra. A balliberális fővárosi vezetés által blokkolt 3 épület sorsáról azonban továbbra is pozitívan gondolkodik. Hiszi, hogy a politika mögül utat tud törni magának a kultúra, ugyanis az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház is egy hiánypótló, a fővárosi és az egész magyar turizmus jövőjét is meghatározó épület tudna lenni. Baán László kijelentette: "a kormány olyan műemléki helyreállításokat és olyan rekonstrukciókat finanszíroz, amelyek hitelesek, valamint műemléki igényességgel helyre állítódnak. Tehát nem elképzelt múltat építünk. " A Szépművészeti Múzeum főigazgatója hozzátette, hogy a magyar kormányzat visszaállítja a pozitív kicsengésű, szép épületeket, intézményeket, amelyek korábban jellemezték a fővárosunkat. Sajnos azonban vannak olyan ellenzéki csoportosulások, ideológiák, amik a rombolásra szerveződnek. Hála Baán Lászlónak, a Liget Projekt miniszteri biztosának, a Liget liget marad, nagyobb zöldfelülettel kiegészülve, ahol a gyönyörű és egyedülálló intézményszövettel a valódi magyar tradíciókat megőrzik, ezáltal is a magyarságot szolgálják. A Boomerlázadás e heti vendége még részletesen beszélt arról is, hogy "Budapest úgy alakult ki, hogy a magyarok és a Magyarországot szerető emberek, akik gyakran ide is költöző és itt tovább élő külföldiek építették olyanná, hogy a világ egyik legszebb kulturális nagyvárosa lett."
"Köszönjük, hogy a reklám megnézésével támogatod a PestiTV létezését!"Az objektív tájékozódás érdekében javasoljuk, hogy a híreknek / eseményeknek több külön forrásnál is nézz utána!

megjelölt videóidA videók előnézeti képének jobb alsó sarkában megjelenő gombbal tudsz videót hozzáadni a listádhoz. Ezek a videók mindaddig látszódni fognak itt jobb oldalt, amíg meg nem nézed őket.
jelenleg nincs videó a listádban
Napi bontás - 2024 Április »«
2024 Április
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930